DIREKTOR KC NIŠ RADOVANOVIĆ: Zbog gripa hospitalizovano 25 pacijenata, četvoro na aparatima za disanje
Foto: Beta/Saša Đorđević

stanje obolelih stabilno

DIREKTOR KC NIŠ RADOVANOVIĆ: Zbog gripa hospitalizovano 25 pacijenata, četvoro na aparatima za disanje

Društvo -

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović izjavio je danas da se u toj zdravstvenoj ustanovi leči 25 pacijenata sa najozbiljnijim komplikacijama izazvanih gripom.

"Osmoro pacijenata je na Infektivnoj klinici, a četvoro je potpuno izolovano i na aparatima za disanje", rekao je Radovanović za Radio televiziju Srbije.

On je kazao da je stanje obolelih stabilno i da nije reč samo o pacijentima iz Niša već sa područja čitavog juga Srbije i dodao da broj obolelih i umrlih od gripa u našoj zemlji ove godine nije veći u odnosu na prošlu godinu.

"Godišnje zbog komplikacija izazvanih gripom u našoj zemlji umre od pet do 38 pacijenata. Stanje je uvek ozbiljno za ljude sa ozbiljnim bolestima, ali grip kao vrlo nezgodno oboljenje može da odnese i živote mladih ljudi", izjavio je Radovanović.

Na Infektivnoj klinici je prošlog vikenda zbog komplikacija izazvanih gripom preminula je Nišlijka N.M. (27) i profesor geografije u penziji (72).

Prema podacima beogradskog Intituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", u Srbiji je od gripa obolelo oko 60.000 ljudi.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track