PRESUDE VIŠEG I APELACIONOG SUDA: Usvaja se tužbeni zahtev tužioca Veselina Milića
Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

U IME NARODA

PRESUDE VIŠEG I APELACIONOG SUDA: Usvaja se tužbeni zahtev tužioca Veselina Milića

Društvo -

10 P3 br. 1/16, dana 3. 11. 2016. godine

U ime naroda,

Viši sud u Beogradu, i to sudija Slobodan Keranović kao sudija pojedinac u parnici tužioca Veselina Milića iz Beograda, koga zastupa Radoslav Ivanović, advokat iz Beograda, protiv tuženih „Adrija medija grup d. o. o.“ Beograd, Marije Kordić iz Beograda i Nemanje Pajića iz Beograda, koje zastupa Branisav Glogonjac, advokat iz Beograda, radi naknade štete po glavnoj raspravi zaključenoj dana 3. 11. 2016. godine doneo je sledeću:

Presudu

Usvaja se tužbeni zahtev tužioca Veselina Milića iz Beograda, pa se obavezuje prvotuženi „Adrija medija grup d. o. o.“ Beograd da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda isplati iznos od 200.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom na ovaj iznos počev od 3. 11. 2016. godine pa do isplate, sve u roku od 15 dana od prijema presude, pod pretnjom izvršenja.

Usvaja se tužbeni zahtev tužioca Veselina Milića iz Beograda, pa se obavezuje tuženi Nemanja Pajić da ovu presudu objavi u celini u štampanom i elektronskom izdanju dnevnog lista Kurir u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti iste. Konstatuje se da je tužba tužioca povučena u odnosu na tuženu Mariju Kordić.

Obavezuje se prvooptuženi „Adrija medija grup d. o. o.“ Beograd da tužiocu nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 101.400 dinara u roku od 15 dana od dana prijema presude, pod pretnjom izvršenja. Obavezuje se tužilac Veselin Milić da drugooptuženoj Mariji Kordić nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 33.000 dinara u roku od 15 dana od dana prijema presude, pod pretnjom izvršenja.

REPUBLIKA SRBIJA, APELACIONI SUD U BEOGRADU

GŽ 77/17, dana 11. 5. 2017. godine

U ime naroda,

Apelacioni sud u Beogradu, u veću sastavljenom od sudija Mirjane Jakić, predsednika suda, Jasne Belović i Veselinke Milošević, članova veća, u parnici Veselina Milića iz Beograda, koga zastupa advokat Radoslav Ivanović iz Beograda, protiv tuženih „Adrija medija grup d. o. o.“ Beograd, Marije Kordić iz Beograda i Nemanje Pajića iz Beograda, koje zastupa Branislav Glogonjac, advokat iz Beograda, radi naknade štete odlučujući u žalbama tužioca i tuženih izjavljenim protiv presude Višeg suda u Beogradu P3 br. 1/16 od 3. 11. 2016. godine na sednici održanoj 11. 5. 2017. doneo je:

Presudu

Odbija se kao neosnovana žalba tuženog „Adrija medija group d. o. o.“ Beograd i presuda Višeg suda u Beogradu P3 br. 1/16 od 3. 11. 2016. godine potvrđuje u delu stava kojim je tuženi obavezan da tužiocu na ima naknade nematerijalne štete za duševni bol i povrede časti i ugleda usled objavljivanja netačnih informacija plati 100.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom od 3. 11. 2016. godine kao dana donošenja prvostepene presude o naknadi do isplate u stavu četvrtom.

Preinačuje se ista presuda u preostalom delu stava prvog i odbija kao neosnovan tužbeni zahtev kojim je traženo da se tuženi „Adrija medija grup d. o. o.“ Beograd obaveže da tužiocu Veselinu Miliću na ime naknade nematerijalne štete za duševni bol zbog povrede časti i ugleda plati još 100.000 dinara sa zateznom kamatom od 3. 11. 2016. godine pa do isplate.

Preinačuje se prvostepena presuda u stavu drugom izreke tako što se tuženom Nemanji Pajiću kao odgovornom uredniku dnevnih novina Kurir nalaže da o svom trošku objavi uvod i izreku pravosnažne presude o naknadi štete u štampanom i elektronskom izdanju novina Kurir bez komentara i dolaganja, najkasnije u drugom narednom broju navedenih izdanja do pravosnažnosti presude, a u delu u kojem je traženo da se izda nalog za objavljivanje teksta pravosnažne presude u celini zahtev se odbija kao neosnovan. Preinačuje se rešenje o parničnim troškovima iz stava petog iste presuda, tako da tužilac Veselin Milić i tužena Marija Kordić svako snose svoje

parnične troškove.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track