Zorana Mihajlović osudila pretnje zaposlenima na N1
Foto: Ana Paunković

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS

Zorana Mihajlović osudila pretnje zaposlenima na N1

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović osudila je danas pretnje zasposlenima na televiziji N1 i njihovim porodicama Mihajlović je pozdravila brzu reakciju policije koja je uhapsila osumnjičenog, saopštio je njen kabinet.

"Pretnje novinarima i pretnje dizanjem zgrada televizija u vazduh nedopustivi su u civilizoivanom i demokratskom društvu. Važno je da je policija odmah reagovala i u najkraćem roku uhapsila odumnjičenog, ali je važno i da kao društvo pošaljemo purku da su prenje sasiljem nedopustive, ma od koga dolazile i ma kome bile upućene", kazala je Mihajlović.

U Trećem osnovnom tužilaštvu potvrđeno je da je priveden osumnjičeni za pretnje zaposlenima televizije N1 i da mu je određeno zadržavanje od 48 sati.

Portparol Trećeg osnovnog tužilaštva Ivan Marković je Beti rekao da je ta osoba locirana u širem području Beograda, da će saslušanje biti obavljeno u okviru zadržavanja od 48 sati i da će potom biti doneta odluka da li će se predložiti pritvor.

Zamenik predsednika vladajuće Srpske napredne stranke optužio je na društvenim mrežama novinare ove medijske kuće da priznaju nezavisnost Kosova što je izazvalo talas uvredljivih i diskriminatornih izjava na društvenim mrežama označavajući N1 i njene novinare kao "izdajnike" i "anti-Srbe". Zatim je televizija N1 primila pismo nepoznatog pošiljaoca s pretnjama novinarima i njihovim porodicama, kao i to da će biti "razneta" zgrada te televizije.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track