Najnovije vesti

DOKTOR BUMBAŠIREVIĆ KOJI JE OPERISAO DEU OTKRIVA DETALJE OPERACIJE: Kad sam ugledao ruku, delovalo je kao NEMOGUĆA MISIJA! Evo šta još čeka voditeljku do oporavka
Foto: Printscreen

podvig tima doktora sa vma

DOKTOR BUMBAŠIREVIĆ KOJI JE OPERISAO DEU OTKRIVA DETALJE OPERACIJE: Kad sam ugledao ruku, delovalo je kao NEMOGUĆA MISIJA! Evo šta još čeka voditeljku do oporavka

Društvo

Prof. dr Marko Bumbaširević operisao je voditeljku Deu Đurđević koja je u četvrtak teško povređena kada je na nju naleteo autobus i tom prilikom joj otkinuo ruku.

On je posle višesatne operacije na VMA sa svojim timom uspeo da spase ruku povređenoj voditeljki. Izjavio je da se Dea jutros oseća dobro.

foto: Printscreen

"Ona se oseća dobro i dobro je. Uveren sam da će sve dobro proći. Ovo je bila nemoguća misija, jer je reč o otkinutoj i opečenoj ruci. Hrabar je ona pacijent i ima sve pohvale. Kod takvih pacijenata nemoguće se pretvara u moguće. Nadam se da će funkcija ruke biti dobro", istakao je Bumbaširević.

On je dodao da je hirurgija veoma važna, ruka je nezamenljiva, a posebno je važno za jednu mladu osobu da bi mogla normalno da živi.

foto: Printscreen Instagram

Na pitanje kako je izgledalo to jutro kada se dogodila nesreća i kako se takva ruka spasava, doktor Bumbaširević je odgovorio da je važno to što je sve pripremeljeno dobro.

"Vrlo je važno da se prvo spase život. Sve je urađeno i pripremljeno dobro. Ruka je stavljena na led, na plus 4 stepena kako se ne bi zaledela. Delovalo je nemoguće, moralo je sve da se rekonstruiše. Mladen Mijatović je moj veliki prijatelj, on me je pozvao rano ujutru i obavestio o tome, teško je lečiti prijatelje. Sa protezom je mukotrpan život, ali meni su svi pacijenti isti i sa velikom brigom pristupam svima. Nisam baš spavao, idem da je previjem i da pratim njeno stanje", dodaje čuveni doktor.

foto: Printscreen Instagram

On je objasnio zašto je i za lekare veoma važno to što je ova operacija protekla uspešno.

"Veliki broj mladih lekara je to gledao i video da su i takve stvari moguće. Ako se ne pojave ljudi koji vas prevaziđu, ništa niste uradili u životu", ističe on.

Sledi oporavak

Doktor Bumbaširević je otkrio da predstoji oporavak, odnosno da se ruka primi.

foto: Infografika

"Pratićemo sve, za sada sve ide dobro. Ne volim baš da dajem prognoze, ali mislim da to ide u dobrom pravcu, najvažnije za sada je da se ona oseća dobro. Živci su joj bili prekinuti, nju čeka još operacija. Očekujem da će normalno funkcionisati, a i kad kola slupate, opet ostaje neki trag", zaključuje Bumbaširević.

(Kurir.rs/Prva TV)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...