Najnovije vesti

EPIDEMIJA GRIPA U MORAVIČKOM OKRUGU! Izdata preporuka ZABRANE POSETA BOLNICAMA u Čačku, Ivanjici, Lučanima, Gornjem Milanovcu...
Foto: Shutterstock

EPIDEMIJA GRIPA U MORAVIČKOM OKRUGU! Izdata preporuka ZABRANE POSETA BOLNICAMA u Čačku, Ivanjici, Lučanima, Gornjem Milanovcu...

Društvo

ČAČAK – Zavod za javno zdravlje u Čačku proglasio je danas epidemiju gripa na teritoriji Moravičkog okruga koga pored Čačka, čine i Gornji Milanovac, Lučani i Ivanjica jer je prethodne dve nedelje registrovan „znatan porast broja obolelih od oboljenja sličnih gripu u sve četiri opštine Moravičkog okruga“.

 

– Beleži se rastući trend oboljenja sličnih gripu, daleko iznad praga srednjeg intenziteta za Okrug – piše u saopštenju u kome je data preporuka o zabrani poseta u bolnicama.

 

Inače, šestoro pacijenata prebačeno je sa grudnog odeljenja na odeljenje intenzivne nege čačanske bolnice zbog komplikacija usled respiratorne infekcije, sazaje Morava info.

 

Prema procenama lekara, dvoje od njih životno ugrožno. Reč je, kako saznajemo, o osobama srednjih godina koji su hronični bolesnici. Kod jednog od njih izolovan je virus tipa AH1H1.

 

Četvoro bolesnika priključeni su na aparate za disanje.

 

Sahrana dvoipogodišnjeg L.N. koji je u subotu u čačanskoj bolnici najverovatnije preminuo od posledica gripa biće obavljena danas na mesnom groblju u Ljubiću. Opelo će početi u 12 sati, ispred njegove porodične kuće u ovom naselju.

 

(Kurir.rs/D.Čeković)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...