Najnovije vesti

BEOGRAĐANIN SAHRANIO OCA PA DOŠAO U MUP DA SREDI PAPIRE: Doživeo šok! Njegov pokojni Velimir imao je 3 MATIČNA BROJA?!
Foto: RTS Printscreen

naslednicima ni kriv, ni dužan ostavio da se bore sa administracijom

BEOGRAĐANIN SAHRANIO OCA PA DOŠAO U MUP DA SREDI PAPIRE: Doživeo šok! Njegov pokojni Velimir imao je 3 MATIČNA BROJA?!

Društvo

BEOGRAD - Koliko matičnih brojeva može da ima jedan čovek? Ne jedan, ne ni dva, već tri matična broja imao je Velimir Vučetić. Tako je u amanet svojim naslednicima, ni kriv ni dužan, ostavio da se bore sa administracijom. Kažu da su se i u MUP čudili ovom slučaju.

 

- Kako je moguće da neko ima tri jedinstvena matična broja u kojima se razlikuju podaci o datumu i godini rođenja? - pita se Zdravko Vučetić, koji je takvo iskustvo imao u vezi sa dokumentacijom pokojnog oca Velimira.

 

foto: RTS Printscreen

Kada su mu za potrebe ostavinske rasprave u opštinskoj kancelariji izdali Velimirovu krštenicu i umrlicu sa različitim podacima u matičnom broju, službenici u Poreskoj upravi nisu hteli da prime takav dokument.

 

- Oni su pogledali i rekli: “Sve je u redu, ali ne možemo da vam izdamo dokument jer se ne slaže matični broj. Njima je MUP poslao totalno drugi matični broj, po kome je sve isto osim što je moj otac tri godine mlađi.

 

Službenica u Ljermontovljevoj ulici rekla je: “Nema problema, dva broja, dešava se greška, sad ćemo proveriti”. Ukucala je u kompjuter da vidi koji broj je validan i onda je rekla: “Gospodine, slučaj je mnogo ozbiljan. Prvi put se dešava u mom životu, on nema samo ta dva matična broja koja ste vi naveli, on ima kod nas još jedan matični broj, treći broj, gde se ne slaže datum rođenja” - ispričao je Zdravko Vučetić za RTS.

 

foto: RTS Printscreen

Od MUP je konačno dobio uverenje sa četvrtim jedinstvenim matičnim brojem pokojnog oca. Takav dokument je sada validan. Zdravko kaže da je ocu, dok je bio živ, rođendanski poklon kupovao na Malu Gospojinu, mada je u ličnoj karti datum rođenja drugačiji.

 

Šta sve o vama može da sazna onaj ko ima vaš JMBG

- Tako da sam ja kupovao poklone za taj datum, a sad vidim da sam kupovao dan kasnije - primećuje Zdravko.

 

foto: RTS Printscreen

Velimir se, kako kaže njegov sin, nikada nije zaduživao niti uzimao kredit, zato i nije za tu svrhu koristio ličnu kartu sa pogrešnim podacima. Postavlja se pitanje - šta bi bilo da jeste, jer je zloupotreba tuđeg matičnog broja krivično delo.

 

(Kurir.rs/RTS/Vladimir Palikuća/Foto: RTS printscreen)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...