Najnovije vesti

CENTAR ZA KULTURU I OBRAZOVANJE RAKOVICA: Niz besplatnih sadržaja za decu i mlade
Foto: Kurir

CENTAR ZA KULTURU I OBRAZOVANJE RAKOVICA: Niz besplatnih sadržaja za decu i mlade

Društvo

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica je u periodu od 1. februara do 1. juna, organizovao niz besplatnih obrazovnih i kreativnih sadržaja za decu i mlade.

 

U želji da izađe u susret potrebama svojih sugrađana, poštujući potrebe stanovnika opštine Rakovica, pokrenute su:


• besplatna škola za pripremu male mature;
• besplatna priprema iz matematike i finansijskog računovodstva za upis na fakultete i pripremu ispita;
• besplatna likovna radionica i kreativna radionica za izradu nakita;
• besplatno psihološko savetovalište za decu i roditelje.

 

Tim povodom je organizovan i roditeljski sastanak 1. februara 2019. godine, kome su, pored roditelja polaznika besplatnih programa, prisustvovali predsednik gradske opštine Rakovica gospodin Vladan Kocić, visoki zvančnici gradske opštine Rakovica, direktori osnovnih i srednjih škola sa teritorije Rakovica i uvaženi gosti – uspešni i istaknuti žitelji Rakovice.

 

U okviru svog obraćanja, direktorka Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, gospođa Marijana Butulija je naglasila da je želja i cilj da Centar za kulturu i obrazovanje postane i ostane istinski centar i polazište obrazovanja, umetnosti i kulture za sve naše sugrađane. Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica na čelu sa direktorkom gospođom Marijanom Butulijom, želi da svojim programima, u svim oblastima izađe u susret potrebama naših sugrađana i da svaku oblast stvaralaštva predstavi na najvišem mogućem nivou.

 

foto: Kurir


Na besplatne sadržaje Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica primljeno je preko 250 dece i mladih. Veliki je broj onih koji su želeli da se prijave, ali su kapaciteti programa, bili popunjeni u rekordnom roku.


To je činjenica koja ukazuje na potrebu za ovakvom vrstom programa.


Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica je angažovao predavače koji će raditi sa decom u narednim mesecima. U pitanju su eminentni, profesionalni pedagozi, u aktivnoj službi, koji imaju dragoceno i dugotrajno iskustvo u pedagoškom radu sa decom i pripremama za upis na viši nivo školovanja.

 

foto: Kurir


Svoju podršku Centru je iskazao i predsednik gradske opštine Rakovica gospodin Vladan Kocić, istakavši značaj ovakvih sadržaja, ali i pohvalivši otvaranje Centra ka sugrađanima i modernizovanje programa i događaja.
Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica je svojim sugrađanima pripremio veliki broj programa iz oblasti umetnosti i kulture. Pored izložbi školovanih umetnika koje posetioci mogu pogledati u galeriji, Centar ima bogati profesionalni program večernje i dečje pozorišne scene, u redovnim terminima vikendom, kao i niz atraktivnih muzičkih događaja u narednom periodu.


Centar će se pridružiti proslavi Sv. Trifuna, prikazivanjem romantičnog muzičkog kabarea ֦Dobra, stara vremena֞, sa Tanjom Bošković i Radetom Marjanovićem. U okviru muzičkog programa za mesec mart, ističemo tradicionalni koncert Balkanskih žica 7. marta, koga će pratiti i otvaranje još jednog tradicionalnog događaja: Martovskog salona u galeriji Centra. Od redovnog programa na večernjoj sceni Centra, ističemo jednu od najpopularnijih pozorišnih predstava u zemlji: „Ženski razgovori“, sa Svetlanom Bojković, Vesnom Čipčić i Cacijem Mihailovićem u glavnim ulogama.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...