oporavlja se

ANDRIJI DRAŠKOVIĆU UGRAĐENA 4 STENTA! Prijatelj: Jedva sam ga prepoznao, delovao je iscrpljeno!

Društvo -

Kontroverzni biznismen Andrija Drašković (55), koji je u ponedeljak imao infarkt tokom skijanja na Kopaoniku, juče je iz bolnice u Novom Pazaru prevezen u KBC Dedinje u Beogradu, gde su mu ugrađena čak četiri stenta.

Kako saznajemo, Drašković je iz novopazarske bolnice dovezen oko 11 sati sanitetom jedne privatne klinike iz Beograda, a kako tvrde oni koji su ga videli, njegovo zdravstveno stanje nije bilo nimalo naivno.

- Iz saniteta su ga izneli na nosilima. Imao je kapu na glavi i, iskreno, jedva sam ga prepoznao. Delovao je iscrpljeno, dosta je osedeo. Odmah po prijemu prevezen je u salu, gde je urađena operacija - rekao je izvor Kurira.

On dodaje da je biznismena čekao tim lekara, koji je odmah uradio koronarografiju i ugradnju stentova.

- To je intervencija koja se relativno brzo radi. Draškoviću su u tri krvna suda ugrađena četiri stenta, koji će raširiti krvne sudove i omogućiti normalan protok krvi. Njemu je već nakon ugradnje bilo znatno bolje - rekao je sagovornik i dodao da je Drašković smešten na odeljenje intenzivne nege.

Podsetimo, Drašković je u ponedeljak ujutru na skijaškoj stazi prvo osetio jak bol u grudima, zbog čega se odmah zaustavio i potražio pomoć. Najpre je odveden u ambulantu koja se nalazi u blizini staze. Lekarima se njegovo stanje uopšte nije svidelo, pa su odmah doneli odluku da ga prebace u najbližu bolnicu radi detaljnog kardiovaskularnog pregleda. Po prijemu u bolnicu, utvrđeno je da je Drašković imao infarkt, pa je odmah upućen na dodatne analize.

Nakon prvih intervencija lekara biznismenu je bilo osetno bolje, ali je odmah hospitalizovan kako bi bio pod stalnim nadzorom lekara.

Ime Andrije Draškovića skoro tri decenije prate brojne kontroverze, kako zbog njegovog poslovnog života tako i zbog privatnog. U žižu javnosti dospeo je krajem devedesetih godina.

Bogat dosije Bio osuđen u Belgiji Andrija Drašković je u septembru 2000. zajedno sa svojim telohraniteljem Aleksandrom Golubovićem pucao na Zvonka Plećića Pleću, pripadnika "surčinskog klana", koji je od zadobijenih povreda preminuo. Drašković je zbog ovog zločina osuđen na osam godina zatvora, a kaznu je odslužio 2013. godine, kada je izašao iz zatvora i slobodno se kretao. Dve godine kasnije uhapšen je u Splitu po poternici Belgije, čiji ga je sud osudio na doživotni zatvor zbog ubistva kosovskog aktiviste za ljudska prava Envera Hadrija iz 1990. godine, zajedno sa Božom Spasićem i Veselinom Vukotićem. Izručenje je čekao u jednom hotelu jer je prethodno položio jemstvo za izlazak iz pritvora, ali je neposredno pre zakazanog izručenja uspeo da pobegao iz hotela i vrati se u Srbiju.

(Kurir.rs/ Jelena Rafailović/ foto: Ana Paunković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track