TAKSISTI OPTUŽILI CARGO DA SU SEKTA, NAJAVILI PROTEST! Burna rasprava: Suočila se udruženja za prevoz građana
Foto: Promo

TAKSISTI OPTUŽILI CARGO DA SU SEKTA, NAJAVILI PROTEST! Burna rasprava: Suočila se udruženja za prevoz građana

Društvo -

Da ste ovoliko pažnje posvetili uređenju taksi tržišta, pitanje je da li bi aplikacija CarGo bila ovoliko popularna, kaže direktor CarGo Vuk Guberinić

Član Taksi komore Srbije Boško Vukojević optužio je Udruženje građana CarGo da su sekta! Članovi dva suparnička udruženja imala su veoma žustru raspravu na televiziji Prva, gde su taksisti pretili da će ponovo blokirati ulice zbog nastavka rada CarGo.

- Vi ste deo sekte. Društvo u Srbiji nije liberalizovano, kako vi želite. Ovo je Evropa, ne Amerika - žustro je u studiju rekao Vukojević, a njegov kolega Saša Knežević je na to dodao da je CarGo "otišao predaleko u otimanju posla i hleba taksistima".

foto: Printscreen

Direktor kompanije "CarGo" Vuk Guberinić rekao je da taksisti nastavljaju sa pretnjama i pritiscima i istakao da neće prestati dok ne ugase CarGo.

- Da ste ovoliko pažnje posvetili uređenju svog taksi tržišta, pitanje je da li bi aplikacija CarGo bila ovoliko popularna. Mi nastavljamo sa radom uz pomoć građana - naglasio je Guberinić.

Predsednik novoosnovanog Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić reagovao je na izjavu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović da je Zakon o prevozu putnika jednak za sve i dodao da to nije tačno jer postoji 6.700 taksi dozvola i da je CarGo želeo da dobiju licence za rad, ali da licenci nema, kao i da na njihove zahteve za licencama niko nije odgovorio.

- Taksisti se sada ponovo organizuju kako bi sprečili nastavak rada CarGo - kaže Vučić, koji se osvrnuo i na Mihajlovićkinu izjavu da su "Jandeks i taksisti partneri Vlade", pa je upitao "da li je svesna da su taksisti najveći poreski dužnici, sa zvanično 243 miliona evra duga", i dodao:

- Ministarka Mihajlović očigledno ne može da razume probleme građana u prevozu, u svakodnevnom životu, jer ide službenim automobilom.

Upitan da li je osnivanje udruženja građana zakonsko rešenje, Vučić je rekao da jeste i da će CarGo kao i do sada nastaviti da posluje u skladu sa zakonom.

- I ranije je dolazilo niz inspekcija i CarGo je prošao inspekciju. CarGo nastavlja da radi i to je ono za šta su se građani borili - istakao je Vučić, a Guberinić je dodao da je CarGo izložen lažnim optužbama već mesecima i da očekuje izvinjenje. On kaže da će CarGo udruženje uskoro imati 150.000 članova, što ocenjuje kao dokaz da je CarGo neophodan i da su građani zadovoljni uslugom.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track