akademci POSLALI JASNU PORUKU ZA OBELEŽAVANJE DANA DRŽAVNOSTI

SRPSKE ZASTAVE SE VIJORE IZ STUDENTSKIH DOMOVA! Mladi poručuju: Hoćemo da stvaramo i živimo u Srbiji! (KURIR TV)

Društvo -

Studenti Univerziteta u Beogradu sa svojim kolegama iz drugih gradova obeležavaju Dan državnosti Republike Srbije isticanjem srpske zastave na balkonima studentskih domova širom Srbije.

Ova akcije potekla je od učesnika najvećeg omladinskog foruma u regionu "Forum Vlasina". Studenti ističu da je obeležavanje Dana državnosti normalna stvar i pozivaju svoje kolege i sugrađane da slede njihov primer. Akcija se organizuje u nekoliko studentskih domova, a najaktivniji su studenti iz Studentskog grada i doma "4. april".

foto: Privatna arhiva

- Ovom akcijom hoćemo da pošaljemo jasnu poruku da mi mladi želimo da ostanemo u Srbiji i da rezervnu državu nemamo. Hoćemo da stvaramo, radimo i živimo u Srbiji. Svi koji razmišljaju u pravcu urušavanja institucija kao i kulturnom degradiranju srpskog identiteta jasno kažemo STOP! Studenti su budućnost Srbije i naše vreme tek dolazi - ističe Dušan Petković student Šumarskog fakulteta u Beogradu.

foto: privatna arhiva

Cilj akcije bio je da se kod studenata podigne svest o očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta kroz isticanje državnih simbola Republike Srbije. Studenti su organizovali i radionicu na temu "Sretenje kao značajan dan u istoriji Srbije".

Nenad Borovčanin

PRELEPA SLIKA PRAVE SRBIJE

- Prelepa slika studenata koji pokazuju koliko vole svoju zemlju i kako se voli Srbija. Drago mi je da je njihova opcija - revolucija ideja za budućnost Srbije, a ne propali političari koji pokušavaju da zloupotrebe studente i ostale građane, da bi se ponovo vratili na vlast da bi pljačkali drzavu. Danas, kad predsednik Aleksandar Vučić vodi bitku za Kosmet, za otvaranje fabrika i radnih mesta, veoma je važno da ima podršku onih za čiju se budućnost bori, a to su omladina i studenti - rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije za Kurir.

- Tema ove radionice je motivisala mnogobrojne studente da se samoinicijativno organizuju i istaknu nacionalna obeležja u mnogim studentskim domovima u Srbiji - kaže Nikola Vasiljević, student Visoke škole elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu.

foto: privatna arhiva

Ovom akcijom studenti žele da podstaknu i motivišu svoje kolege, sugrađane kao i državne organe Republike Srbije da se uključe u akciju praznovanja Dana državnosti isticanjem nacionalnih simbola Srbije.

Velentino Popović

SRPSKA ZASTAVA TREBA DA BUDE NA SVAKOJ KUĆI

- Ovo je prvi put da organizujemo ovakvu akciju u saradnji sa nekoliko studentskih domova u Beograu, a sami su nam se javili i priključili domovi iz Novog Sada i Kosovske Mitrovice. Želimo da Dan državnosti obeležimo na dostojanstven način, kako dolikuje našoj državi i da pošaljemo poruku da treba da čuvamo i negujemo naš srpski identitet. U Americi ili Hrvatskoj recimo je zastava istaknuta apsolutno svuda, pa želimo da podstaknemo i naše institucaije da se pozabave tom tematikom i da vratimo kult zastave - kaže za Kurir jedan od organizatora akcije Valentino Popović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track