DOŽIVI VIMINACIJUM AVANTURU: Deca uče da budu rimski legionari
Foto: Viminacium Adventure

Nova destinacija

DOŽIVI VIMINACIJUM AVANTURU: Deca uče da budu rimski legionari

Društvo -

Da bi videli bogatu prošlost Rimskog carstva, naši učenici više ne moraju da odlaze u Rim jer duh pravih legionara odnedavno mogu da upoznaju i dožive u srcu Srbije - u Viminacijum avantura kampu, na samo sat vremena od Beograda.

foto: Viminacium Adventure

Reč je o edukativno-zabavnom rimskom kampu, jedinstvenom u svetu po tome što je smešten na pravom arheološkom nalazištu.

Autentičnost ovoj turističkoj destinaciji daju smeštajni kompleks od 10 rimskih baraka koje predstavljaju vernu repliku legijskog logora VII Klaudijeve legije, zatim specijalni legionarski poligon sa preprekama, jedinstveni avantura park, ziplajn, kao i zabavne i atraktivne radionice.

- Viminacijum avantura edukativno-zabavni kamp nudi mnoštvo atraktivnih sadržaja u okviru jednog zatvorenog i zaštićenog arheološkog lokaliteta u kome deca i mladi kroz zabavu i igru stiču nova znanja i veštine, razvijaju kreativnost, snalažljivost i timski duh. Da budu srećni i zadovoljni - radoznali, spretni, sposobni i lepo vaspitani legionari - ističe za Kurir Stevan Merlini, menadžer kampa.

foto: Viminacium Adventure

Kako dodaje, ceo program rada kampa osmišljen je tako da deca u autentičnom istorijskom ambijentu, na interesantan i interaktivan način kroz niz radionica izađu iz svakodnevice, da upoznaju nauke kao što su arheologija, antropologija, paleontologija, biologija, fizika, hemija, meteorologija, astronomija, psihologija i stari zanati, kao i da koriste maštu i ruke.

- Viminacijum avantura je kroz svoj rad i organizaciju dobila podršku Ministarstva prosvete i ušla u plan i program nastave Republike Srbije. To naš kamp kvalifikuje za novo uzbudljivo mesto za rekreativne nastave, ekskurzije i izlete za decu svih uzrasta, od predškolaca preko osnovaca do srednjoškolaca - zaključuje Stevan Merlini.

ANTIČKA METROPOLA GRAD IMPERATORA I LOGOR SA 6.000 VOJNIKA Viminacijum je rimski grad imperatora i legionarski logor iz 1. veka nove ere. Nalazio se kod današnjeg Kostolca, u tadašnjoj rimskoj provinciji Gornjoj Meziji, koja je obuhvatala najveći deo današnje Srbije, severne Makedonije i deo severnozapadne Bugarske. Početkom 3. veka grad je imao 6.000 vojnika i više od 30.000 stanovnika.

ČINJENICE ŠTA DECA UČE U KAMPU

foto: Viminacium Adventure

- streličarstvo - mačevanje - bacanje koplja - nadvlačenje konopca - žongliranje - arheologiju - forenziku - grnčarenje - pravljenje mozaika - glumu

ČINJENICE ŠTA ČINI KAMP VIMINACIJUM

foto: Viminacium Adventure

- Odvajanje od mobilnih telefona i tableta - Zabavne fizičke aktivnosti - Sadržajan i interesantan edukativni program - Boravak u ambijentu arheološkog nalazišta (rimski lokalitet, paleontološki park) - Ishrana prilagođena deci - Druženje i razvijanje timskog duha

STATISTIKA 480 kreveta je dostupno u Viminacijum avantura kampu 500 gostiju može da primi restoran kampa 2 multifunkcionalne sale ima kamp 9 hektara izdvojeno za decu

(Kurir/Sanja Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track