CARGO PODNEO INICIJATIVU MINISTRU FINANSIJA: Povežite nas sa Poreskom, da građani znaju kako radimo
Foto: Promo

CARGO PODNEO INICIJATIVU MINISTRU FINANSIJA: Povežite nas sa Poreskom, da građani znaju kako radimo

Društvo -

Udruženje građana „CarGo“ podnelo je Inicijativu ministru finansija Siniši Malom da „poveže CarGo sa Poreskom upravom i tako nadležnim organima Srbije omogući potpuni uvid u ostvareni prihod i oporezivu dobit kompanije“.

„Kao nadležnom ministarstvu, u čijem se sastavu kao organ uprave nalazi Poreska uprava, obraćamo vam se Inicijativom za povezivanje Poreske uprave na sistem za plaćanje Udruženja građana ‘CarGo’ u partnerstvu i saradnji sa kompanijom ‘CarGo Technologies’“, navedeno je u Inicijativi koja je dostavljena ministru finansija.

Predsednik Udruženja građana „CarGo“ Aleksandar Vučić, pozvao je Sinišu Malog na sastanak na kome bi detaljnije predočio Inicijativu i ukazao na koje načine Udruženje može da pomogne u borbi za budućnost Srbije.

„Od poreza se grade nove škole i vrtići, nove bolnice i domovi zdravlja, novi putevi i ustanove kulture. Zbog toga naš cilj je da sopstvenim primerom ukažemo na važnost savesnog poslovanja, izmirivanja svih obaveza prema državi, ali i da ukažemo kako zahvaljujući modernim i inovativnim tehnologijama Republika Srbija može da vrši efikasnu poresku kontrolu“, naveo je Vučić.

On je dodao da je cilj Udruženja pomoć u razvoju inovacija, jačanju transparetnosti i izgradnji demokratskih institucija u Srbiji.

„Srbija je naša zemlja i verujemo da je zemlja budućnosti samo ukoliko se njen rast temelji na inovacijama koje će predvoditi mladi ljudi, a koji će svoj dom i budućnost svoje dece videti u Srbiji. Istovremeno, verujemo da u budućnosti država Srbija treba da omogući okvir za poslovanje, uz izgradnju obostranog poverenja i partnerstva sa građanima, udruženjima i kompanijama, a koje se zasniva na transparentnosti“, rekao je Vučić.

On je naveo i da se za takvu budućnost Srbije bori zajedno sa više od 120.000 članova, koliko za sada ima Udruženja građana “CarGo”.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track