MINISTARKA KUBUROVIĆ: Uskoro još nanogica za kućni pritvor i zatvor
Foto: Beta/Miloš Miškov

unapređen sistem elektronskog nadzora

MINISTARKA KUBUROVIĆ: Uskoro još nanogica za kućni pritvor i zatvor

Društvo -

BEOGRAD - Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je danas da će u toku ove godine biti unapređen sistem elektronskog nadzora za izvršenje kazne kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom, kao i za izvršenje mere kućnog pritvora sa elektronskim nadzorom modernizacijom opreme.

"Imaćemo mogućnost većeg broja korišćenja (elektronskih narukvica) i modernizaciju opreme, s obzirom da su budžetom za 2019. godinu izdvojena sredstva za tu namenu", navela je ministarka pravde.

Takođe, u skladu da potrebama povećaće se i broj poverenika za izvršenje alternativnih sankcija, rekla je Kuburović novinarima u pauzi konferencije povodom završetka tvining projekta "Unapređenje kapaciteta zatvorskog sistema u Srbiji".

Ona je ukazala da se broj poverenika formira na osnovu broja lica koja su osuđena na alternativne sankcije, te da Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde prati sudske odluke i da se na osnovu toga donosi odluka o promeni i šitematizaciji.

"U toku su pripreme za promenu sistematizacije u Upravi i u skladu sa tim će biti razmotren novi broj poverenika", navela je Kuburović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track