DO SAMO PRE MESEC DANA BIO ZDRAVO DETE: Hitno potrebna pomoć Nemanji Prpi (4) iz Čuruga!
Foto: Privatna Arhiva

pomozimo

DO SAMO PRE MESEC DANA BIO ZDRAVO DETE: Hitno potrebna pomoć Nemanji Prpi (4) iz Čuruga!

Društvo -

Lekari kažu da duže vreme postoji taj tumor u glavi, međutim, tek sada je otkriven. Ukupno za terapiju potrebno još 48.000 evra

ČURUG - Nemanja Prpa (4) iz Čuruga kod Novog Sada oboleo je od teškog oblika tumora moždanog stabla (GLIOM), koji je obuhvatio respiratorne organe.

Za lečenje malog Nemanje hitno je potrebno 48.000 evra za terapije. On je u jako lošem stanju, iako mu je bolest dijagnostifikovana pre oko mesec dana. Trenutno se nalazi u novosadskoj Dečijoj bolnici, a njegov transport u neku drugu ustanovu nije moguć zbog teškog stanja. Terapije koje bi trebalo da primi za njega su preko potrebne i veoma skupe. U pitanju su vakcine, a svaka košta po 8.000 evra.

- Za prvu terapiju smo skupili novac uz pomoć akcija i prijatelja. Nju tek treba da primi. Ali, da bismo nastavili dalje, molimo vas za pomoć, jer svaki dinar znači da se Nemanji produži i spase život – kaže Nemanjina tetka Maja Milić, dodajući da je ukupno za terapiju potrebno još 48.000 evra.

foto: S.S.

Nemanja je, inače, jedinac. Do pre mesec dana njegovi roditelji mislili su da je potpuno zdravo dete, ni ne sumnjajući da se u njemu razvija tumor. A onda se prehladio, pa su usledila ispitivanja i sasvim slučajno isplivale su loše vesti.

- Dečaku je loše malo više od mesec dana, lekari kažu da duže vreme postoji taj tumor u glavi, međutim, tek sada je otkriven. Nemanja je bio živahan, uvek je trčkarao i tako nešto nikome nije padalo na pamet – keže Maja.

Porodica apeluje da svi koji su u mogućnosti uplate, jer svaki dinar im znači, na žiro račune roditelja: 160-5810200052072-79 i devizni račun RS35-160-5830200878184-90.

-Molim vas da pomognete mom Anđelu i da se molimo Bogu da uspemo u ovome. Jer vaše malo, nama znači mnogo – stoji na Fejsbuku Nemanjine majke Slađane Vitošević – Prpa.

Pomoć takođe možete uputiti i preko Fondacije Budi human, SMS-om ili uplatom na dole navedene žiro račune.

foto: Printscreen

(Kurir.rs/S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track