ZAJEDNO ZA NOVI ŽIVOT POVODOM TVRDNJI UDOVICE SINANA SAKIĆA: U čudu smo i neverici, doktor Ćulafić se požrtvovano brine o nama
Foto: Facebook printscreen

saopštenje

ZAJEDNO ZA NOVI ŽIVOT POVODOM TVRDNJI UDOVICE SINANA SAKIĆA: U čudu smo i neverici, doktor Ćulafić se požrtvovano brine o nama

Društvo -

Udruženje "Zajedno za novi život" uputilo je medijima reakciju na navode udovice Sinana Sakića

"Obraćamo se javnosti povodom objave udovice Sinana Sakića na društvenim mrežama a koja je preneta na portalima, a tiče se iskustva sa Klinikom za gastroenterologiju i hepatologiju KCS i prvog odeljenja hepatologije, koje vodi prof Đorđe Ćulafić. Pre svega moramo naglasiti da je on član tima za transplataciju jetre, i da se on o našem zdravlju brine od dijagnostikovanja bolesti, transplatacije i nakon transplatacije.

Naša iskustva u odnosu na ono što je ona objavila su potpuno drugačija i ne samo da je neko od naših članova - pacijenata nastradao, već suprotno - tamo su naši životi spašeni i tamo se profesor Ćulafić zajedno sa svojim timom svakodnevno požrtvovano i saosećajno brine o nama i našem zdravlju. Niko od nas, odgovorno tvrdimo, nije čekao na pregled ili otpust duže od par sati, prodesor nas čak prima i van termina za ambulantan prijem na samoj klinici.

Nismo izgubili ni gram dostojanstva, već nas sve bez obzira ko je u pitanju, profesor sa svojim timom dočeka i sasluša, razgovara sa nama o našim problemima, ne samo zdravstvenim, već i privatnim i porodičnim. Moramo naglasiti i da se sa njim pacijenti mogu dogovoriti o svojim kontrolama, da ga pitaju o onome što ih zanima o njihovom zdravstvenom stanju i telefonom i da se on svima nama javlja u svako doba noći i dana.

Iz svega gore navedenog mi pacijenti nakon ovakvih navoda udovice Sinana Sakića bukvalno smo u čudu i neverici i moramo reagovati jer ne samo mi, već i ostali pacijenti profesora Ćulafića, sa kojima smo u neposrednom kontaktu, jer se viđamo na kontrolama i prilikom hospitalizacije, nemamo ni slična iskustva. Najoštrije osuđujemo da se profesor Đorđe Ćulafić naziva pogrdnim imenima kao što je ona učinila, jer je to ujedno i nazivanje pogrdnim imenima cele Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju i programa transplatacije organa u Srbiji" - piše u saopštenju Udruženja transplantiranih pacijenata "Zajedno za novi život".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track