RGZ SINDIKATIMA: Najavljeni štrajk potpuno neosnovan i suprotan Sporazumu! Vlada i RGZ preduzeli sve mere da se Sporazum sprovede!
Foto: Printscreen

SaopŠtenje

RGZ SINDIKATIMA: Najavljeni štrajk potpuno neosnovan i suprotan Sporazumu! Vlada i RGZ preduzeli sve mere da se Sporazum sprovede!

Društvo -

Rukovodstvo RGZ je saopštilo da je najavljeni štrajk sindikata "potpuno neosnovan i čak suprotan Sporazumu sa vladom koji je postignut 21. januara".

Štrajkački odbor u svojim najnovijim zahtevima nije naveo koje konkretno stavke Sporazuma Vlada RS i rukovodstvo RGZ nije sprovelo, jer i nema konkretnih, dodaju.

Kako naglašava RGZ u saopštenju, Vlada je Sporazumom potpisanim sa štrajkačkim odborom 21. januara prihvatila sve zahteve sindikata u RGZ, kao i da su Vlada i RGZ preduzeli sve mere da se Sporazum sprovede.

Neke od tih mera podrazumevaju, kako navodi RGZ u saopštenju, da se "ukupna plata zaposlenih uveća za sedam odsto", da se "Vlada obavezala da će obezbediti dodatna finansijska sredstva tokom 2019. godine, kao i za jednokratnu isplatu od 25.000 dinara u roku od godinu dana", kao i da "su zaposlenima koji su obustavili rad za vreme štrajka isplaćene plate za vreme trajanja obustave rada".

"U vezi pokretanja odgovornosti rukovodstva obaveštavamo vas da je po krivičnoj prijavi Štrajkačkog odbora pokrenuta istraga i da je ona još u toku, a da je takođe po prijavi sindikata Inspekcija rada izvršila inspekcijski nadzor i da nije utvrdila nezakonito postupanje od strane rukovodstva RGZ", navodi se u saopštenju.

Štrajkački odbor, kako navodi RGZ u saopštenju, u svojim najnovijim zahtevima nije naveo koje konkretno stavke Sporazuma Vlada RS i rukovodstvo RGZ nije sprovelo jer i nema konkretnih primedbi.

"Ovim potezom Sindikata narušava se i sam Sporazum potpisan sa Vladom, jer je nadležnost za eventualne sporove i različita tumačenja na Odboru za praćenje sprovođenje sporazuma. To ukazuje da je štrajk sredstvo za postizanje sindikatima poznatog naručenog cilja", navodi RGZ u saopštenju.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track