VULIN: Imaćemo najmoderniju flotu lovaca od 1987. godine
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

posle remonta i modernizacije migova

VULIN: Imaćemo najmoderniju flotu lovaca od 1987. godine

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će posle remonta i modernizacije četiri beloruska aviona MiG-29, RV i PVO Vojske Srbije imati 14 lovaca na nivou 4+ generacije što čini kako je rekao, "apsolutno najmoderniju flotu lovaca od 1987. godine".

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

"Mi nikada nećemo moći da se merimo sa Rusijom ili Amerikom. Nije nam ni potrebno. Ali za naše potrebe, za region, imaćemo apsolutno najmoderniju flotu lovaca od davne 1987. godine, kada smo je poslednji put obnovili", kazao je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

On je rekao za TV Pink i da tokom godine u Srbiju treba da stignu iz Rusije tri nova helikoptera Mi-17 i četiri Mi-35, dok Erbas treba da isporuči devet helikoptera H-145, od kojih je pet namenjeno za Vojsku Srbije, a četiri za MUP.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

"Te 2012. godine nismo mogli ni da maštamo o tako nečemu. To je bilo tako daleko, nezamislivo. Sada samo po broju helikoptera, i to novih i najsavremenijih, možemo da se merimo sa bilo kojom zemljom u regionu, pa i da prednjačimo", ocenio je Vulin.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja