OBRT! MINISTARSTVO O ISELJENJU PORODICE LALOVIĆ: Pukovnik bespravno koristi dva stana
Foto: Nemanja Nikolić

OBRT! MINISTARSTVO O ISELJENJU PORODICE LALOVIĆ: Pukovnik bespravno koristi dva stana

Društvo -

Objašnjavaju da je Lalović garsonjeru u Pohorskoj ulici dobio na privremeno korišcenje 15.novembra 2000. godine, da je na njegov lični zahtev rešenje o dodeli te garsonjere poništeno 10. aprila 2002., "ali je i pored toga i dalje bespravno koristi"

Penzionisani pukovnik Gojko Lalović bespravno koristi dva stana u Beogradu koji su vlasništvo Ministarstva odbrane, i to garsonjeru u Pohorskoj ulici i troiposoban stan u Vespučijevoj ulici, saopštilo je ovo ministarstvo povodom odlaganja prinudnog iseljenje porodice Lalović iz stana na Bežanijskoj kosi, o čemu je Kurir juče pisao.

- Svi postupci koje je imenovani vodio su pravnosnažno okončani i on je u obavezi da navedene stanove vrati Ministarstvu odbrane, što uporno odbija i još uvek ih bespravno koristi. Bespravnim korišćenjem oba stana Ministarstvu odbrane je učinjena šteta, zbog čega su nadležne službe protiv imenovanog pokrenule postupak za nadoknadu štete - navode iz ministarstva.

foto: Nemanja Nikolić

Objašnjavaju da je Lalović garsonjeru u Pohorskoj ulici dobio na privremeno korišcenje 15.novembra 2000. godine, da je na njegov lični zahtev rešenje o dodeli te garsonjere poništeno 10. aprila 2002., "ali je i pored toga i dalje bespravno koristi".

Rešenje za triposoban stan u Vespučijevoj ulici doneto je 14.oktobra 2005. "na osnovu ličnog zahteva i pisane izjave Gojka Lalovića da želi da učestvuje sopstvenim sredstvima u iznosu od 58 odsto od vrednosti pripadajućeg stana".

- Izjava o sopstvenom učešću od 58 odsto od vrednosti stana direktno mu je omogućila značajno pomeranje na rang listi i dovela ga u poziciju da mu se dodeli troiposoban stan - naglašavaju iz ministartva.

foto: Nemanja Nikolić

Pojašnjavaju da Lalović nije uplatio učešće od 58 odsto vrednosti stana, što je bilo uslov za uvođenje u posed navedenog stana, zbog čega je rešenje o dodeli tropiosobnog stana poništeno 12. novembra 2008., ali da se "uprkos tome, Lalović bespravno i samoinicijativno uselio u predmetni stan", nakon čega je po rešenju nadležnog suda naloženo njegovo prinudno iseljenje. - Stanje u službi, odnosno postupak penzionisanja pukovnika Gojka Lalovića, ne može se dovesti u bilo kakvu vezu sa rešavanjem njegovog stambenog pitanja, jer je njegovo stambeno pitanje rešavano dok se nalazio u aktivnoj službi.

Podsećaju da je Laloviću, prema Zakonu o Vojsci Jugoslavije, a po potrebi službe, prestala profesionalna vojna služba 2005. godine.

- Protiv te naredbe o prestanku profesionalne vojne službe Lalović je vodio više upravnih postupaka koji su okončani presudom Upravnog suda od 20. juna 2011. U skladu sa primedbama suda datim u obrazloženju presude, sproveden je ponovni postupak, tako da je imenovanom prestala profesionalna vojna služba 21. septembra 2011. godine po sili zakona, jer je navršio propisane godine života i više od 40 godina penzijskog staža - navode iz ministarstva.

Lalović, međutim, tvrdi da je 2005. nezakonito penzionisan, čime je ostao bez mogućnosti da koristi sredstva koja su mu godinama odbijana od plate za stambeni fond, ali i bez mogućnosti da podigne kredit kako bi platio učešće za zakup dodeljenog stana u Vespučijevoj ulici.

(Kurir/S. Đ.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track