Najnovije vesti

SUDBINA BEBE OSTAVLJENE NA CRKVENOM PRAGU U ČAJETINI: Jovan je sam od kada se rodio, a sada je U BOLNICI
Foto: Privatna Arhiva

tuga!

SUDBINA BEBE OSTAVLJENE NA CRKVENOM PRAGU U ČAJETINI: Jovan je sam od kada se rodio, a sada je U BOLNICI

Društvo

Jovan Gavrilović, mališan koji je 9. oktobra prošle godine pronađen ispred crkve u Čajetini, i čije roditelji su i dalje nepoznati, i dalje se nalazi na dečjem odeljenju Opšte bolnice Užice. Njegovo zdravstveno stanje, odnosno komplikacije koje su se javile posle rođenja. Užički lekari i dalje smatraju da dečakovo zdravlje ne dozvoljava boravak u kućnim uslovima, već da zahteva lekarski nadzor.

 

Jovan je izlovan na Dečjem odeljenju, oporavak teče dobro, dete napreduje, ali će ova beba stara 5 meseci sigurno čekati još nekoliko meseci pre nego dobije dom.

 

Interesovanja za usvajanje ove bebe čija je sudbina rasplakala Srbiju doduše ne manjka, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva.

 

Da podsetimo, dečaka starog svega nekoliko časova pronašla je meštanka Čajetine u zoru 9. oktobra, umotanog u bele plahte, ispred Crkve Svetog arhangela Gavrila u Čajetini.

 

foto: Privatna Arhiva

 

Odmah je zbrinuta u užičkoj Opštoj bolnici, a nedugo zatim, dečak je upisan u matične knjige pod imenom Jovan Gavrilović.

 

Ime je dobio po Svetom Jovanu Bogoslovu, svecu koga SPC slavi upravo 9. oktobra, a prezime po imenu hrama ispred koga je pronađen.

 

Nada bebu našla u zoru

 

Čajetinka Nada Milošević nije ni sumnjala da će tokom šetnje svog psa naići na bebu koja je ostavljena na pragu crkve. Nju je ka bebi povukao ljubimac, a ona je i dalje uzbuđena zbog svega što se desilo.

 

- Ja sam čula nešto što mi je ličilo više na mačiće, psi najčešće na njih reaguju, ali je pas bio uporan, pošla sam da vidim šta je, i našli smo bebicu na pragu crkve, plakala je. Pozvala sam sveštenika i njegovu ženu, još sam uzbuđena, ne mogu da shvatim takav čin - kaže Nada.

 

O pronalasku bebe odmah je obavešten MUP, ali i Hitna pomoć. Beba je odmah zbrinuta na neonatologiji, a tada je imala 3 kg.

 

Još uvek nije pronađeno ko je ostavio malog Jovana.

 

 

Kurir.rs/Blic

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...