CarGo: Softverska Srbija budućnost, ministri koji zabranjuju aplikacije su zastareli hardver, a samim tim i prošlost
Foto: Damir Dervišagić

CarGo: Softverska Srbija budućnost, ministri koji zabranjuju aplikacije su zastareli hardver, a samim tim i prošlost

Društvo -

Nakon jučerašnjeg pokušaja otimanja vozila jednom od članova Udruženja „CarGo”, ovo udruženje i kompanija CarGo Technologies, pozvali su građane da u petak dođu na masovni protest za digitalnu i modernu Srbijiu.

Predsednik udruženja „CarGo“ Aleksandar Vučić izjavio je da ovo nije priča o sukobu profesionalnih i vozača amatera, niti nešto što se događa zbog borbe za vožnju beogradskim ulicama, već borba za digitalnu Srbiju, nova radna mesta i uključivanje u četvrtu industrijsku (tehnološku) revoluciju.

Vučić je naveo da CarGo nije prevoznik, nego digitalna kompanija, koja proizvodi i plasira aplikacije i bavi se inovativnim tehnologijama.

„Mi dižemo standarde i postavljamo nove granice tehnološke Srbije. Kao deo najperspektivnije i najprofatibilnije industrije u ovoj zemlji, ne tražimo ništa drugo, nego da budemo prepoznati i da nam se omogući da radimo, i da učestvujemo u projekciji i promociji Beograda i ostalih gradova u moderne, “pametne gradove”, napravljene po meri građana, u kojima je život kvalitetniji i lakši.“

foto: Damir Dervišagić

Predsednik udruženja „CarGo“ navodi da je jučerašnji događaj, kada je siledžijski, bez ikakvog pravnog osnova, pokušano otimanje jednog našeg vozila, klasičan primer svojevrsnog vraćanja u prošlost i zaustavljanja onoga što je zvanična politika Srbije - budućnost i napredak.

„Ubeđeni smo da takvi i slični primeri, poput onog Zorane Mihajlović, koja je najavila da će zvati Google i tražiti da nam ukinu aplikaciju, neće imati podršku nikoga ko se zalaže za slobodno tržište i napredak u digitalnoj industriji i inovativnim tehnologijama. Pre svega zbog toga što je to podrška ostanku naše pameti u Srbiji, a ne njenom proterivanju u beli svet, koji je, za razliku od pojedinaca u srpskoj administraciji, gladan i novih znanja i pametnih, mladih ljudi“.

Predsednik udruženja Aleksandar Vučić poručio je da CarGo, kao domaća kompanija želi da ostane ovde, i da iz Srbije izvoze pametne proizvode, a ne pametne ljude.

„Verujemo da će naš skup u petak, 1. marta pokazati da je softverska Srbija budućnost, dok su ministri koji zabranjuju aplikacije i nasilno oduzimaju ljudima automobile ništa drugi nego zastareli hardver, a samim tim i – prošlost“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track