PREDSTAVNIK OEBS-A ZA MEDIJE: Razočaravajuća odluka suda u slučaju pretnji novinarki Vojtehovski
Foto: AP

uslovna kazna

Društvo -

BEOGRAD - Predstavnik OEBS-a za medije Arlem Dezir ocenio je kao razočaravajuću presudu suda u Beogradu u slučaju protiv osobe odgovorne za "užasne" pretnje smrću i silovanjem novinarki Tatjani Vojtehovski i njenoj ćerki i poručio da takvi zločini moraju da budu oštro kažnjeni, a novinari zaštićeni.

Za pretnje smrću koje je putem Tvitera uputio novinarki TV Prva Tatjani Vojtehovski i njenoj ćerki, Viši sud u Beogradu juče je osudio Branka Tomića (36) iz Majdanpeka na uslovnu zatvorsku kaznu.

"Razočaravajuća jučerašnja sudska odluka da se izrekne uslovna kazna osobi odgovornoj za užasne pretnje smrću i silovanjem upućene novinarki Tatjani Vojtehovski i njenoj ćerki. Takvi zločini moraju da budu oštro kažnjeni i novinari zaštićeni", napisao je danas Dezir na svom Tviter nalogu.

Nezadovoljstvo presudom u ovom slučaju izrazili su i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i organizacija Reporteri bez granica.

(Kurir.rs/Beta)

track