Najnovije vesti

IZLOŽBA MUZEJA NIKOLE TESLE U NIKOZIJI: Postavka "Tesla, delo, duh, vizija" otvorili ambasador Marko Blagojević i direktorka Ivona Jevtić
Foto: Kurir

IZLOŽBA MUZEJA NIKOLE TESLE U NIKOZIJI: Postavka "Tesla, delo, duh, vizija" otvorili ambasador Marko Blagojević i direktorka Ivona Jevtić

Društvo

Izložba Muzeja Nikole Tesle u saradnji sa Exagon Exhibits organizacijom otvorena je juče u Nikoziji i to pod naslovom: "Tesla, delo, duh, vizija"!

foto: Kurir

Izložba pod nazivom "Tesla, delo, duh, vizija” štampana je na grčkom jeziku i premijerno je bila prikazana u Solunu 2017. godine, a zbog velikog interesovanja otvarenje je prenošeno uživo na televiziji.

Izložbu su otvorili ambasador Srbije u Nikoziji Marko Blagojević i direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić, a bile su prisutne i mnogobrojne ličnosti iz javnog i kulturnog života Kipra, kao i članovi srpske zajednice.

foto: Kurir

Prisutan je bio i ceo Upravni odbor Društva kiparsko-srpskog prijateljstva, na čelu sa predsednikom Nenadom Bogdanovićem, koji je Izvršni direktor simfonijskog orkestra Kipra i brojni članovi Društva, Vladika Grigorije, izaslsnik arhiepiskopa Hrizostoma II, poglavara Kiparske pravoslavne crkve, Ambasador Kube na Kipru Omar Lejva Raful, počasni konzul Srbije na Kipru Kipros Ilijais.

Tom prilikom istaknuto je prijateljstvo dva naroda i uzajamna saglasnost politike dve države.

Direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić u svom obraćanju zahvalila je svima koji su pomogli da se realizuje ova izložba.

foto: Kurir

- Posebnu zahvalnost dugujem Gradu Beogradu, Sekretarijatu za kulturu, ambasadoru Srbije na Kipru Marku Blagojeviću i kolegama iz Muzeja na pomoći i timskom radu koji je izrodio vrlo uspešnu izložbu i veliku zainteresovanost. Nikola Tesla je svojim izumima zadužio čovečanstvo i sve što je radio, radio je za dobrobit čovečanstva. Stoga su putujuće izložbe i saradnja sa zemljama i gradovima širom sveta odlična prilika da se pokaže znamenito delo najvećeg naučnika svih vremena koji je bio Srbin i time treba da se ponosimo - rekla je Jevtićeva.

foto: Kurir

Ambasador Srbije na Kipru Marko Blagojević takođe je zahavlio Gradu Beogradu i njihovim zvaničnicima, a posebno direktorki Muzeja Nikole Tesle Ivoni Jevtić na uspešnom organizovanju izložbe.

foto: Kurir

- Nakon što pogledate ovu izložbu, ili ako ste već upoznati sa životom i delom Nikole Tesle i njegovom autentičnom vizijom i čovekoljubljem, postavićete sebi sledeće pitanje: "Kako je moguće da jedan od najvećih umova našeg vremena nije tema svetskih istorijskih udžbenika i obaveznog školskog obrazovanja - rekao je on

Izlozba će biti otvorena do 21. aprila, u okviru Sajma u Nikoziji.

Kurir.rs/ Foto: Kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...