RUKOVODSTVO RGZ RAZOTKRIVA ŠTRAJKAČE: Lažnim povredama skrivaju svoje nasilje nad građanima!
Foto: Marina Lopičić

Na videlo

RUKOVODSTVO RGZ RAZOTKRIVA ŠTRAJKAČE: Lažnim povredama skrivaju svoje nasilje nad građanima!

Društvo -

S. B. je pokušala da inscenira da je navodno ozleđena u čarki između sindikalaca i obezbeđenja, što uopšte nije tačno, ističe menadžment Republičkog geodetskog zavoda

Štrajk u Republičkom geodetskom zavodu rukovodstvo ove institucije okarakterisalo je kao protivzakonit i politički instruisan i u više navrata ponovilo da štrajkači koje ne podržava većina zaposlenih sprovodi torturu nad RGZ i građanima koji ne mogu da ostvare svoja prava.

Rukovodstvo na čijem je čelu direktor Borko Drašković trudi se da održi rad katastra na visokom nivou uprkos problemima sa kojima se susreću zbog diverzija pripadnika dva sindikata koji ne poštuju čak ni nalog inspekcije rada i koji, kako ističu, nasrću na ljude koji žele da dođu do pisarnice. U najnovijem saopštenju ističu da pojedini sindikalci lažiranjem povreda žele da sakriju svoje nasilje nad stanovništvom.

- S. B., zaposlena u RGZ, zahtevala je od poslodavca da joj izda listu o navodnoj povredi na radu koju je navodno zadobila prilikom čarki predstavnika sindikata i obezbeđenja. Na osnovu dokumentacije koju je S. B. priložila, utvrđeno je da nema dokaza koji potvrđuju povredu, odnosno da nijedan lekar nije konstatovao da postoji ograničenje radne sposobnosti. Pritom, celokupna priložena dokumentacija nije validna jer nije podneta u zakonski predviđenom roku, niti je dostavljena potvrda o privremenoj sprečenosti za rad. Menadžment RGZ ovo smatra samo još jednim pokušajem zloupotrebe svojih zaposlenih od predstavnika sindikata, koji lažno optužuju menadžment da sprovodi nasilje nad štrajkačima - navodi rukovodstvo RGZ:

foto: Promo

- Na niz ovakvih dokazano lažnih optužbi, koje narušavaju ugled i vređaju one koji upravljaju RGZ, menadžment će ubuduće odgovoriti traženjem pravne zaštite. Rukovodstvo ističe da ne osporava demokratske načine borbe članova sindikata da ostvare svoja prava i još jednom naglašava da se u RGZ nastavlja protivzakonit i politički instruisan štrajk.

Podsetimo, direktor Drašković je prethodno potpisao obaveštenje za javnost u kojem je otkrio šta se zbiva:

- U prostorijama katastra u Ulici 27. marta nastavlja se nasilje nad institucijom i fizičko sprečavanje građana da pristupe službenim prostorijama Republičkog geodetskog zavoda. Inspekcija rada je naložila da se otvori osam šaltera pisarnice u cilju održavanja minimuma procesa rada, međutim, predstavnica sindikata Dijana Konstantinović, činovnica u katastru vodova Novi Sad, fizički, uz podršku još nekoliko sindikalnih aktivista, među kojima je i Predrag Miljković, protivzakonito blokira pristup u prostorije četiri beogradske službe za katastar.

(Kurir.rs/Milica Vujović Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track