VIMINACIJUM AVANTURA ZA TINEJDŽERE: Letnji kamp za obuku imperatora, učiće mačevanje, streljaštvo, bacanje koplja
Foto: VIMINACIUM ADVENTURE

Hit MESTO

VIMINACIJUM AVANTURA ZA TINEJDŽERE: Letnji kamp za obuku imperatora, učiće mačevanje, streljaštvo, bacanje koplja

Društvo -

Umesto da vise na društvenim mrežama ili po zagušenim betonskim parkovima, srpski tinejdžeri od ovog leta slobodno vreme tokom raspusta mogu kvalitetno da provedu u druženju s vršnjacima iz zemlje i inostranstva u Viminacijum avantura letnjem kampu kod Kostolca.

foto: VIMINACIUM ADVENTURE

Reč je o edukativno-zabavnom kampu, jedinstvenom u svetu po tome što je smešten na arheološkom nalazištu rimskog grada imperatora i legionarskog logora iz 1. veka nove ere. Osim toga, za razliku od tradicionalnih letnjih kampova za decu usmerenih mahom na sport ili učenje stranih jezika, u Viminacijum avantura letnjem kampu tinejdžeri imaju jedinstvenu priliku da nauče veštine koje su bile karakteristične za rimske imperatore i legionare, poput mačevanja, streličarstva, bacanja koplja i borenja, ali i kako da mirnim putem razreše konflikte.

Autentičnost ovoj destinaciji daju smeštajni kompleks od 10 rimskih baraka koje predstavljaju vernu repliku legijskog logora VII Klaudijeve legije, specijalni legionarski poligon sa preprekama, avantura park, ziplajn, kao i zabavne i atraktivne radionice.

foto: Viminacium Adventure

- Letnji zabavno-edukativni kamp osmišljen je tako da deca i mladi od sedam do 17 godina provedu od sedam do 14 nezaboravnih dana na ovom izuzetnom lokalitetu, da se zabave i druže, ali i da istovremeno steknu nova znanja i veštine, razvijaju kreativnost, snalažljivost i timski duh. Ideja kampa je da deca u prirodnom okruženju, u društvu vršnjaka, na interesantan i interaktivan način upoznaju nauke kao što su arheologija, antropologija, paleontologija, biologija, fizika, hemija, meteorologija, astronomija i psihologija - ističe za Kurir Stevan Merlini, menadžer kampa.

Dodaje da je program osmišljen tako da deca otkriju svoje potencijale i interesovanja.

- Cilj nam je da deca završe boravak u Viminacijum avantura kampu radoznaliji, veštijeg i snažnijeg tela, bogatijeg uma i duše, mudriji, sigurniji u sebe i spremniji da krenu u nove izazove opremljeni novim životnim veštinama i znanjima - poručuje Merlini.

ČINJENICE PREDNOSTI LETNJEG KAMPA ZA DECU

foto: Viminacium Adventure

- postaju samostalna jer se odvajaju od roditelja - neće sedeti za kompjuterom i tabletom - socijalizovaće se sa drugom decom što iz Srbije, što iz inostranstva - doživeće disciplinu koja će im koristiti za ceo život - imaće manuelne radionice u kojima će koristiti maštu i ruke - steći će jedno novo obrazovanje koje neće imati priliku da dobiju u školi - istorija, geografija, antropologija, arheologija i još mnogo toga - uživaće u sportskom i zabavnom programu

ČINJENICE ŠTA DECA UČE U KAMPU

foto: VIMINACIUM ADVENTURE

- streličarstvo - mačevanje - bacanje koplja - nadvlačenje konopca - žongliranje - arheologija - forenzika - grnčarenje - pravljenje mozaika - gluma

STATISTIKA

480 kreveta je dostupno u Viminacijum avantura kampu 500 gostiju može da primi restoran kampa 2 multifunkcionalne sale ima kamp 9 hektara izdvojeno za decu

(Kurir/Sanja Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track