REPUBLIČKI GEODETSKI ZAVOD PODNOSI KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV RUKOVODSTVA ŠTRAJKAČKOG ODBORA: Prekršili zakon, a sada spremaju još veću sabotažu isplata zarada
Foto: Printscreen

reakcija

REPUBLIČKI GEODETSKI ZAVOD PODNOSI KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV RUKOVODSTVA ŠTRAJKAČKOG ODBORA: Prekršili zakon, a sada spremaju još veću sabotažu isplata zarada

Društvo -

"Republički geodetski zavod zatražiće od Državnog prvobranilaštva da podnese krivične prijave protiv rukovodstva Štrajkačkog odbora zbog kršenja Zakona o štrajku" - stoji u saopštenju direktora RGZ Borka Draškovića.

"Svi zaposleni Republičkog geodetskog zavoda imaju pravo na svoju punu zaradu u skladu sa Zakonom o platama državnih službenika i odredbama Sporazuma o prekidu štrajka. Sramotno je da pojedinci namerno svojim protivzakonitim delovanjem opstruiraju da zaposleni dobiju svoju zaradu u skladu sa potpisanim Sporazumom sa Vladom Srbije.

Rukovodioci službi za katastar nepokretnosti u obavezi su da poštuju sve propise i Sporazum o prekidu štrajka koji je Vlada Srbije potpisala sa predstavnicima sindikata kako bi zaposleni RGZ-a ostvarili pravo na zaradu u skladu sa važećim zakonskim i podzakonskim aktima.

Ukoliko rukovodioci službi budu kršili neki od propisa ili Sporazum o prekidu štrajka i na taj način doveli u pitanje visinu primanja na koju su zaposleni ostvarili pravo, molimo službenike i službenice RGZ-a da o tome obaveste Odeljenje finansija na adresu finansije@rgz.gov.rs, kako bi se preduzele mere za korekciju nedostataka.

Rukovodstvo Republičkog geodetskog zavoda ima informaciju da je Štrajkački odbor namerno iscenirao problem oko isplata zarada službenicima u Novom Sadu kako bi bio stvoren povod za štrajk. Ovu podvalu, na štetu zaposlenih, napravili su predstavnici sindikata po nalogu svojih mentora i sponzora.

Očigledno je da su tu igru prozreli i sami oštećeni zaposleni u Novom Sadu i da zbog toga i nisu prihvatili da i ovog puta naivno uđu u štrajk i budu iskorišćeni za tuđe interese.

Rukovodstvo RGZ-a obaveštava zaposlene da ima informaciju da je u toku priprema pokušaja da se u još većem obimu sabotira isplata zarada zaposlenima. Obaveštavamo rukovodioce službi za katastar da će biti preduzete zakonom predviđene mere protiv onih koji budu kršili propise i Sporazum o prekidu štrajka.

Protivpravni i iskonstruisani štrajk, koji je više halabuka i opstrukcija katastra, pokrenut je bez ikakvog povoda i samo nanosi štetu instituciji, a cilj je ostvarivanje političkih interesa malog broja moćnika. Stopiranjem rada RGZ-a, blokira se rad privrede i sprečava normalno funkcionisanje dela Vlade, pre svega ministarstava pravde, privrede, građevine. Ponašanje pojedinaca, čelnika sindikata ASNS i Nezavisnost, koji su izazvali ovaj štrajk, izuzetno je neodgovorno i nanosi nemerljivu štetu građanima, poreskim obveznicima i državi" - saopšteno je iz RGZ.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track