Najnovije vesti

RGZ: U toku opstrukcija u katastru u Nišu, kako zaposleni ne bi dobili plate! Iza pobune stoji žena koja je OSUĐENA NA ZATVORSKU KAZNU!
Foto: Google Instant street view

pokušaj blokade rada

RGZ: U toku opstrukcija u katastru u Nišu, kako zaposleni ne bi dobili plate! Iza pobune stoji žena koja je OSUĐENA NA ZATVORSKU KAZNU!

Društvo

BEOGRAD - Rukovodstvo Republičkog geodetskog zavoda ima informaciju da je u toku opstrukcija procedure za obračun visine primanja zaposlenih u katastru u Nišu kako bi se sutra, na dan isplate zarada, blokirao rad niškog katastra, saopšteno je iz RGZ.


Opstrukcija se vrši po nalogu vođe sindikata JOS u Nišu Mirjane Jovanović zvane Mima, koja je osuđena na 8 meseci zatvora za krivično delo nesavestan rad u službi i to po sporazumu o priznanju krivičnog dela. Po pravnosnažnosti presude, Mirjana Jovanović se suočava s otkazom, te zbog sopstvenih interesa vrši pritisak na svoje kolege da ne potpišu izjave saglasnosti za prekovremeni rad na osnovu kojih im se obračunava zarada. Cilj je da se na veštački način izazove blokada službe katastra u Nišu - navodi se i dodaje.

Mirjana Jovanović se verovatno nada da će na taj način i pod pritiskom štrajka uspeti da sačuva svoje radno mesto, s obzirom da je u toku drugostepeni postupak po njenoj žalbi na prvostepenu odluku kojom joj, po sili Zakona, prestaje radni odnos.


Obaveštavamo javnost i zaposlene da je tekst Sporazuma Vladi Srbije dostavljen od strane štrajkačkog odbora kao gotov dokument, a o čijim odredbama predstavnici štrajkačkog odbora uopšte nisu hteli da vode polemiku, već je dokument donet pred Vladu po sistemu „uzmi ili ostavi". Vlada je prihvatila takav dokument i potpisala ga, kao i predstavnici Štrajkačkog odbora. Ovaj Sporazum rukovodstvo RGZ-a je u potpunosti ispoštovalo. Predstavnici Vlade i RGZ-a nisu uticali na tekst Sporazuma, niti su učestvovali u kreiranju istog.

 

Značajno je pitanje ko je autor teksta Sporazuma s obzirom na to da sindikati nikako nisu zadovoljni primenom njegovih odredbi, iako su ga sami sastavljali i dostavlili kao gotov dokument. Postavlja se pitanje da li je tekst Sporazuma namerno takav da stvara mogućnost za pokretanje novih tenzija.
Rukovodstvo RGZ-a zalaže se za obračun zarada prema učinku i znanju, za nultu toleranciju na rad pod dejstvom alkohola i za borbu protiv korupcije. Upravo to zalaganja rukovodstva je jedan od bitnih razloga zbog kojih sindikalni lideri, koji uglavnom niti rade, niti pokazuju znanje na poslu i pozivaju na promenu rukovodstva, navodi se u saopštenju Republičkog geodetskog zavoda.

 

(Kurir.rs)
 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...