Najnovije vesti

U SRBIJU STIŽE VRUĆI TALAS, ŠOK ZA ORGANIZAM: Natprosečno toplo u martu, skok na 20 u plusu! Sa zimom smo završili skroz
Foto: AP

Meteorolog Nedeljko Todorović

U SRBIJU STIŽE VRUĆI TALAS, ŠOK ZA ORGANIZAM: Natprosečno toplo u martu, skok na 20 u plusu! Sa zimom smo završili skroz

Društvo

BEOGRAD - Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović izjavio je danas da je prava zima završila sa snegom krajem januara, a da smo u februaru imali prilično toplo vreme, za 3,5 ili četiri stepena višu prosečnu temperaturu u odnosu na višedecenijske vrednosti.

 

foto: AP/Ilustracija

"Nastavlja se natprosečno toplo i u martu. Biće još po Srbiji u nekim mestima slabog jutarnjeg mraza, ali će dnevne temperature biti daleko iznad nule, tako da nema prave zime", rekao je Todorović.

 

 

Prema njegovim rečima, u višim planinskim predelima može biti pomalo snega, ima ga i na tlu. Na Kopaoniku i Staroj planini ima metar snega.

 

"U tom smislu narednih sedam do 10 dana veoma promenljivo vreme, natprosečno toplo. Dan-dva-tri maksimalna temperatura 20-tak stepeni, pa onda pad za sedam-osam stepeni, jednodnevno, dvodnevno zahlađenje. Nešto malo kiše. Ne bi trebalo da bude ozbiljnih padavina", kaže Todorović.

 

foto: AP/Ilustracija

Prema njegovim rečima, sledeće sedmice malo niže maksimalne dnevne temperature koje ne prelaze 20 stepeni.

 

Topljenje snega, kaže, utiče na vodostaj. Zbog visoke temperature, pri jakom južnom vetru i padavinama, topljenje snega je nepovoljna okolnost.

 

foto: AP/Ilustracija

"Zasad nema te situacije koja bi ukazivala na tu kombinaciju. Sneg će u martu početi polako da se topi i ne bi trebalo da bude većih problema", rekao je Todorović.

 

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...