MUP: Policijski sindikat Srbije više nije reprezentativan
Foto: Kurir

sproveden je postupak preispitivanja reprezentativnosti PSS

MUP: Policijski sindikat Srbije više nije reprezentativan

Društvo -

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova saopstilo je danas da je, na osnovu zahteva Nezavisnog sindikata policije za preispitivanja reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije, utvrđeno da PSS više nije reprezentativni sindikat u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

"Nezavisni sindikat Srbije je 19. februara uputio zahtev u kome navodi da je od

poslednje provere reprezentativnosti PSS prošlo više od tri godine, a da postoje indicije da se, kako su naveli u dopisu, broj članova PSS smanjio i da zato smatraju da postoje uslovi za sprovođenje postupka provere reprezentativnosti", naveo je MUP.

Nakon dobijenog zahteva, kaže se u saopštenju, sproveden je postupak preispitivanja reprezentativnosti PSS, tačnije provere kod kolikog broja zaposlenih se svakog meseca od plate odbija naknada na ime članstva u Policijskom sindikatu Srbije.

"Proverom je utvrđeno da PSS u svom članstvu ima manje od 15 odsto zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, što je zakonski minimum, te je stoga doneto rešenje kojim se utvrđuje gubitak reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije", naveo je MUP u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track