VELIKA PODRŠKA ZA MUP SRBIJE: Obeležen jubilej Internacionalne policijske asocijacije u Novom Sadu!
Foto: Privatna arhiva

IPA SRBIJA - PARTNER I PROMOTER SRPSKE POLICIJE

VELIKA PODRŠKA ZA MUP SRBIJE: Obeležen jubilej Internacionalne policijske asocijacije u Novom Sadu!

Društvo -

NOVI SAD - Internacionalna policijska asocijacija (IPA) ove godine obeležava 12. godinu rada u Srbiji, a samo regija Novi Sad, ove najveće strukovne policijske organizacije u svetu, broji 200 članova! Sem poslovnih i prijateljskih kontakata, članovi se konstantno usavršavaju u sektoru bezbednosti, putem stručnih skupova u Srbiji i u inostranstvu!

Dvanaesta godišnjica rada Internacionalne policijske asocijacije, regije u Novom Sadu, obeležena je u Galeriji Matice srpske. Milorad Petković, predsednik IPA regije Novi Sad, poručuje da je IPA u Srbiji već dvanestu godinu velika podrška Ministarstvu unutrašnjih poslova i policiji.

- Naši članovi svuda u svetu promovišu svoju zemlju i policiju. Takođe, ove godine u Roterdamu je, na svetskom kongresu, IPA Srbija pohvaljena kao jedna od najboljih medju sedamdeset nacionalnih Sekcija po aktivnostima koje je sprovela - podvukao je Petković.

foto: Privatna arhiva

Tokom obeležavanja jubileja uručene su zahvalnice institucijama kao što su Centar za osnovnu policijsku obuku, Galerija Matice srpske, kao i povelje Kluba prijatelja istaknutim pojedincima kao što su potpredsednik Vlade Vojvodine Ivan Djoković, urednici RTV i Kurira Nenad Ćaćić i Mladen Radulović, predsednik Opštine Vrbas Milan Glušac, Đorđe Čavić, vokalni solista PGP-RTS-a, prof. dr med. Dragomir Damjanov i drugi.

Milorad Petković, predsednik IPA regije Novi Sad
Milorad Petković, predsednik IPA regije Novi Sad foto: Privatna arhiva

IPA je, podsetimo, najveća policijska organizacija na svetu. Formirana je 1. januara 1950. Od tada je njen Esperanto moto “Servo per Amikeco” (Služenje kroz prijateljstvo), dopreo je do nezamislivo mnogo ljudi. Udruženje je formirano zato sto je policijski narednik iz Lincolnshire -a, Engleska, Arthur Troop, želeo da napravi mostove prijateljstva i međunarodne saradnje među policajcima. IPA Srbija okuplja hiljade pripadnika policije.

(Kurir.rs)

foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track