SRPSKI ŠEF DIPLOMATIJE SARADNICAMA POKLONIO PO RUŽU: Ministri Dačić i Antić čestitali damama 8. mart
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Beta/Slobodan Miljević

praznik

SRPSKI ŠEF DIPLOMATIJE SARADNICAMA POKLONIO PO RUŽU: Ministri Dačić i Antić čestitali damama 8. mart

Društvo -

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zaposlenim damama u njegovom timu čestitao je Osmi mart i poklonio im po crvenu ružu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spljnih poslova, Dačić je jutros okupio sve svoje saradnike u holu zgrade i čestitao im ovaj međunarodni praznik.

Poželeo im je da im svaki dan u godini bude kao 8. mart.

I visoki funkcioner SPS i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić čestitao je 8. mart, Međunarodni dan žena.

Kako je objavljeno na portalu te stranke, Antić je poručio svim damama, majkama, sestrama, koleginicama, najiskrenije čestitam osmi mart, Međunarodni dan žena, kao dan koji simbolizuje njihovu predanost, hrabrost i ljubav prema društvu i prema svojim bližnjim.

"Osmi mart je dan koji nas podseća koliko napora i žrtvi su podnele žene celog sveta da se izbore za svoja prava i jednakost, ali i dan koji nas obavezuje da i svaki sledeći moramo da posvetimo iskorenjivanju i poslednje obespravljenosti i diskriminacije žena u odnosu na muškarce, bilo to u porodici, na poslu, u zakonima ili u svakodnevnom životu", naveo je Antić.

Dodao je da sve dok i poslednja granica podele između žena i muškaraca ne bude uklonjena, Osmi mart će imati svoj stvarni značaj, a ne samo simboliku.

"Cvet i poklon našim damama je najmanje po čemu je Osmi mart poseban dan. Neka bude i dan naše dužnosti da iskorenimo svako nasilje i nejednakost kojima su naše žene, nažalost i danas izložene", naveo je Antić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track