U ČETVRTAK I PETAK POKLON DODATAK U KURIRU: Proročanstva oca Gavrila, čuvenog monaha i proroka
Foto: Kurir

U ČETVRTAK I PETAK POKLON DODATAK U KURIRU: Proročanstva oca Gavrila, čuvenog monaha i proroka

Društvo -

U četvrtak, 14. marta, i u petak, 15. marta, samo u Kuriru, čeka vas poklon dodatak Proročanstva oca Gavrila.

Saznaćete kako je čuveni monah predvideo ubistvo kralja Aleksandra i patrijarha Varnave, za kada je prorekao da će se Srbija dići iz pepela, kao i ko će biti i kako će izgledati srpski car. Ali to nije sve! Čekaju vas i čudesni lekovi oca Gavrila - za svaku boljku postoji travka.

Monah Gavrilo rođen je kao Vitomir Antonijević 1899. godine u selu Dragovo, u Levču, oblasti u trouglu između Kragujevca, Jagodine i Varvarina. Njegovi preci bili su Rusi, izbegli pred najezdom Tatara s obala Dnjepra.

Pre nego što se u 88. godini zamonašio, pretrpeo je velika stradanja. Ostavši bez imanja, živeo je kao beskućnik i radio teške fizičke poslove da bi preživeo. Docnije se pribio uz Crkvu Svetog arhangela Mihaila u Jagodini i tu živeo kao crkvenjak. U Jagodini je naučio osnove pravoslavnog verovanja, pojanje, crkvenoslovenski i pravila bogosluženja. Bio je aktivan član Bogomoljačkog pokreta, već tada je imao svoju ličnu kolekciju pobožnih knjiga koje je čitao i kasnije doneo sa sobom u manastir.

Posle Drugog svetskog rata došao je u sukob s komunističkim vlastima, jer je javno propagirao veru građanima, posebno deci. U zatvoru je proveo četiri godine, ali nikada nije pristao da se odrekne Boga i propovedanja pravoslavne vere.

foto: Kurir

Starac Gavrilo u delu srpske javnosti uživa glas velikog proroka. Prema zapisima koje je ostavila mati Makrina, starešina manastira Svetog Luke u Bošnjanima kod Varvarina, koja je napisala knjigu "Monah starac Gavrilo, prorok poslednjih vremena", on je predvideo ubistvo kralja Aleksandra, smrt srpskog patrijarha Varnave, NATO bombardovanje, otcepljenje Kosova, a jedan deo njegovih proročanstava odnosi se i na budućnost srpskog naroda, u kojoj će Srbija postati carevina s potomkom Nemanjića po ženskoj liniji na prestolu.

Starac Gavrilo je, naime, rukovođen duhovnim savetima vladike Nikolaja, koji je vodio Bogomoljački pokret, često imao duhovne vizije budućih događaja. Posebno je upečatljivo njegovo viđenje raja, pakla i anđela, koje ćemo objaviti u nastavku ovog priloga.

Otac Gavrilo umro je 1999. godine na dan Svetog arhangela Mihaila. Sahranjen je u manastiru Svetoga Luke u Bošnjanima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track