INCIDENT U KC NIŠ: Članove Udruženja za istinu i pravdu o bebama dočekalo privatno obezbeđenje, Pavlović tvrdi da je povređen
Foto: Dragan Kadić

loša saradnja

INCIDENT U KC NIŠ: Članove Udruženja za istinu i pravdu o bebama dočekalo privatno obezbeđenje, Pavlović tvrdi da je povređen

Društvo -

KRAGUJEVAC - Član Vladine komisije i predsednik udruženja Za istinu i pravdu o bebama Radiša Pavlović prijavio je policiji incident sa obezbeđenjem u Kliničkom centru Niš u kojem je zadobio povredu noge.

Pavlović, koji ima celodnevnu policijsku zaštitu, agenciji Beta je rekao da je juče sa grupom od dvadesetak roditelja otišao na zakazani sastanak u Klinički centar Niš, kako bi dobili na uvid lekarsku dokumentaciju sa odeljenja za ginekologiju.

foto: Dragan Kadić

Pavlović je rekao da je već po dolasku zapazio neprimeren broj pripadnika privatnog obezbeđenja, i to osam "nabildovanih" muškaraca, koji su sačekali roditelje i nepotrebno izazvali tenzije.

"Iako se policajac iz moje zaštite identifikovao pokazivanjem značke, a i ja sam na to skrenuo pažnju, pripadnik obezbeđenja je njega odgurnuo, a zalupivši jako vratima mene udario u nogu", rekao je Pavlović.

On je rekao da je odmah obavestio policiju u Nišu posle čega je došla "interventna".

Pavlović je rekao da je dao izjavu niškoj policiji, a po povratku u Kragujevac otišao na lekarske preglede zbog povrede.

Pavlović kaže da su tenzije kao i jučerašnji incident posledica loše saradnje sa KC u Nišu koji ni jednom roditelju do sada nije obezbedio kompletnu lekarsku dokumentaciju.

Pavlović kaže da ima saznanja da ni policija u Nišu koja ima oko 10 tužilačkih naloga za istragu ne dobija odgovore iz KC u Nišu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Tvrdi da pojedinci iz KC Niš sakrivaju kompletnu lekarsku dokumentaciju i podseća da se bez nje ne može sprovesti istraga o slučajevima nestalih beba.

Prema rečima Pavlovića, Klinički centar u Nišu je, uz bolnicu u Kraljevu, ustanova sa kojom se najteže saradjuje u postupku pribavljanja potrebne lekarske dokumentacije za istragu o nestalim bebama.

Ipak, on očekuje pomak i da će uz urgenciju nadležnih institucija moći da se već naredne sedmice nastavi sastanak i roditeljima u Nišu omogući zakonit uvid u kompletnu dokumentaciju.

S druge strane, kaže Pavlović, postoji "fantastična" saradnja sa Kliničkim centrima u Kragujevcu i Novom Sadu, bolnicom u Požarevcu, Leskovcu i Kruševcu.

Prema rečima Pavlovića, trenutno ima više od 90 naloga tužilaca u šest gradova Srbije za sprovođenje policijske istrage svakog prijavljenog slučaja nestalih beba.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Roditelji, kako kaže, sarađuju sa policijom u postupku pribavljanja potrebnih papira za istragu.

Za ispitivanje postupaka državnih organa u rasvetljavanju slučajeva nestalih beba u Srbiji, Radiši Pavloviću određena je 24-časovna policijska zaštita.

Pavlović koji je i predsednik ;udruženja Za istinu i pravdu o bebama, agenciji Beta je rekao da je zaštitu dobio od juče pre podne po naredbi tužioca, a zbog učestalih pretnji smrću koje dobija telefonom i slučajeva sabotaže na automobilu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track