Najnovije vesti

RUSI DOLAZE: Kurir u Moskvi na najvećem svetskom sajmu turizma! Štand Srbije u punom sjaju - zavirite u čuvenu manifestaciju MITT 2019!
Foto: Kurir TV

Odlična prezentacija naše zemlje

RUSI DOLAZE: Kurir u Moskvi na najvećem svetskom sajmu turizma! Štand Srbije u punom sjaju - zavirite u čuvenu manifestaciju MITT 2019!

Društvo

MOSKVA - Najveće turističke zemlje sveta imaju prioritetan zadatak: dovući ruske turiste u svoju zemlju! Upravo zato je MITT, Međunarodni sajam turizma u Moskvi, jedna od pet najvećih manifestacija ovog karaktera na planeti! Više od 1.700 izlagača iz čak 200 država i regiona sveta došlo je ove godine da se predstavi Rusima.

 

Veoma zapaženu ulogu imala je Turistička organizacija Srbije, koja je tokom prva dva dana dovela stotine ruskih privrednika, turista i lokalnih turoperatera na naš štand, koji već sarađuju sa nama, ili su rešeni da dovedu veliki broj ljudi u našu zemlju. 

 

Ove godine Srbija je, kako poručuje Marija Labović, direktorka TOS, akcenat stavila na aktivan odmor i bogato kulturno nasleđe.

 

Pogledajte izjavu Marije Labović, direktorke Turističke organizacije Srbije.

 

U Moskvu je došlo 10 predstavnika iz turističke privrede Srbije, a naša zemlja je prezentovana kao celogodišnja turistička destinacija.

 

Vrnjačka Banja više od pola veka privlači turiste iz Rusije i zemalja nekadašnjeg SSSR. Sem ove naše, čuvene u svetu destinacije, sve više pretežno takozvanih medicinskih turista iz ZND dolazi i u Atomsku banju, koji su, kažu, veoma disciplinovani u terapijama.


Štand TOS posetio je i Slavenko Terzić, ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji, kao i predsednik Udruženja turističke privrede Rusije Špilko Sergej Pavlović.

 

Er Srbija, i ranije JAT, više od četiri decenije su most na liniji Beograd - Moskva.

 

Beograd je predstavljen kao popularna „siti brejk” destinacija, a kako kažu iz TOB, ruski turisti su najviše zainteresovani za rusko nasleđe u Beogradu, turističke ture i kulturne sadržaje. Turisti iz Rusije su u TOP 10 u 2018. godini po broju ostvarenih noćenja u Beogradu i nalaze se na 3. mestu po broju dolazaka u Beograd od početka 2019. godine, navodi se u saopštenju.

 

Najveće interesovanje na Sajmu izazvale su i Turska, Grčka, Italija, Izrael i ostale države poznate po turizmu.

 

Zavirite u Sajam MITT

 

 

(Kurir.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...