STEFANOVIĆ POSLE REKORDNE ZAPLENE NA GRADINI: Moramo da slomimo kičmu narko-kartelima
Foto: MUP Srbije

droga potekla sa teritorije KiM i bila je namenjena turskom tržistu

STEFANOVIĆ POSLE REKORDNE ZAPLENE NA GRADINI: Moramo da slomimo kičmu narko-kartelima

Društvo -

BEOGRAD - Zaplena 1,1 tone marihuane na Gradini bila je najveća na teritoriji naše zemlje u poslednjih desetak, a možda čak i 20 godina, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u Jutarnjem dnevniku.

Prema njegovim rečima, droga je potekla sa teritorije Kosova i Metohije i bila je namenjena turskom tržistu, a pet uhapšenih lica, državljani Srbije, "daju obrise ozbiljne organizovane kriminalne grupe".

Ministar je istakao da mu je drago što se dešava ono na čemu je insistitao, odnosno da borba protiv narko trgovine mora da bude najozbiljnija stvar u Srbiji.

"Kako za onu koja tranzitira, tako i za onu drogu koja ostaje u našoj zemlji. Dobro je što više nismo tako zanimljivo tržište i što najveća količina narkotika ne ostaje u Srbiji i ne truje našu decu, ali mi moramo da se dokažemo kao ozbiljan partner, da sprečimo da droga ni na koji način ne sme da dodirne Srbiju i da slomimo kičmu tim narko kartelima koji na najozbiljniji način ugrožavaju bezbednost dece širom sveta", rekao je ministar Stefanović.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track