Najnovije vesti

EKSKLUZIVNO ZA KURIR DIREKTOR RGZ DRAŠKOVIĆ POSLE UVOĐENJA UPRAVNOG NADZORA: Potpuno podržavamo ministarku Mihajlović! To je pravi put da građani ne trpe zbog javašluka pojedinaca!
Foto: Promo

Rešenje ZA RGZ

EKSKLUZIVNO ZA KURIR DIREKTOR RGZ DRAŠKOVIĆ POSLE UVOĐENJA UPRAVNOG NADZORA: Potpuno podržavamo ministarku Mihajlović! To je pravi put da građani ne trpe zbog javašluka pojedinaca!

Društvo

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije uvelo je upravni nadzor nad radom Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, cilj nadzora je da se sagleda kompletna situacija u RGZ i predlože mere koje treba da donese Vlada Srbije radi efikasnijeg funkcionisanja katastra.

- Radna grupa ministarstva, između ostalog, ima zadatak da utvrdi broj nezavršenih i završenih predmeta u prvostepenom i drugostepenom postupku tokom 2018, broj predmeta otvorenih po pritužbama na rad RGZ, broj sistematizovanih i popunjenih radnih mesta po svim vrstama ugovora i da analizira interne procedure i akta katastra. Na osnovu prikupljenih činjenica, radna grupa će potpredsednici Vlade dostaviti izveštaj s predlogom mera čije je donošenje u nadležnosti Vlade Srbije - navodi se u saopštenju.

foto: Promo

Drašković: Ovo je pravi put da ne dozvolimo da građani trpe zbog javašluka pojedinaca koji se kriju iza sindikalnih organizacija

Ekskluzivno za Kurir direktor RGZ Borko Drašković je dao podršku merama koje sprovodi Ministarstvo građevine. - U potpunosti podržavam odluku ministarke Zorane Mihajlović. Mislim da je ovo pravi put da se ovaj složeni problem reši. Srbija kao država ima institucionalne kapacitete da rešava probleme i da ne dozvolimo da građani trpe zbog javašluka neodgovornih pojedinaca koji se kriju iza sindikalnih organizacija.

(Kurir)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...