NOVAC NIKADA NIJE SIGURAN, ALI POSTOJI I ČELIČNA VALUTA! Evo zašto Nemci hitno pretvaraju pare u ZLATO! Ovu školu MORATE DA NAUČITE, ali jedno nikada ne smete da uradite!
Foto: Promo

ekonomisti savetuju

NOVAC NIKADA NIJE SIGURAN, ALI POSTOJI I ČELIČNA VALUTA! Evo zašto Nemci hitno pretvaraju pare u ZLATO! Ovu školu MORATE DA NAUČITE, ali jedno nikada ne smete da uradite!

Društvo -

Zlato se vekovima unazad pokazalo kao pouzdan, verovatno najbolji čuvar imovine. Zlato je kroz istoriju imalo multifunkcionalan značaj. U jednom vremenskom periodu, služilo je kao sredstvo za merenje vrednosti svih ostalih proizvoda i bilo je sredstvo plaćanja. Kao simbol moći i bogatstva, ovaj dragoceni metal pojavljuje se u knjigama i u filmu.

Najlepši nakit i danas se proizvodi tj. izrađuje od zlata.

Vremenom, kao osnovna funkcionalna vrednost zlata izdvojilo se očuvanje vrednosti kapitala. Za jednu uncu zlata (31.104 g ) u starom Rimu mogla se kupiti ista vrednost robe, kao i danas, u modernom Rimu. Zlato sa kojim se trguje na berzi jeste čisto zlato. To je zlato maksimalne čistoće 999.9 i garantovane težine. Kao takvo, prepoznato je i priznato u celom svetu.

Zlato se može kupiti u različitim formama. Najbolja moguća opcija jeste da zlato kupite u fizičkom obliku.

foto: Promo

ŠTA TO ZAPRAVO ZNAČI?

To znači: kada platite zlato, da ga uzmete u ruke i nosite sa sobom. To je ujedno jedino kvalitetno rešenje. To je jedini način kada možete biti sigurni 100% da ste kupili zlato.

Drugi oblik trgovine zlatom obavlja se na sledeći način: Vi platite zlato, a broker, ili ugledni trgovac vam delimično isporuči zlato, ili u celosti ponudi čuvanje zlata u sopstvenim trezorima. Kao nagradu za ukazano poverenje, ponudiće vam i određenu kamatnu stopu za vrednost zlata koja nije isporučena.

Ovaj vid trgovine zlatom u izvesnoj meri zastupljen je u Evropi.

Nedostatak ovog oblika trgovine ogleda se u tome što nikada ne možete biti sigurni da li je pomenuta firma zaista i kupila zlato za vas. Uvek treba zahtevati zlato na uvid, kao i da konfigurisana dokumentacija od strane prodavca sadrži identifikacione brojeve za sve kupljene poluge.

Drugi nedostatak ovog oblika trgovine jeste taj što drugi neko upravlja vašom imovinom i sudbina ulaganja u dobroj meri zavisi od sposobnosti menadžmenta firme, kao i od poslovne reputacije same firme.

Treći način trgovine zlatom jeste da kupujete vrednosne papire koji imaju pokriće u zlatu. Ovaj oblik trgovine u celosti je apstraktan i nema potrebe analizirati pomenuti vid. On je posvećen berzanskim posrednicima i ljudima koji se profesionalno bave tim poslom.

OVO TREBA ZNATI!

Kada kupite zlato u fizičkom obliku i imate ga kod sebe, vi raspolažete svojom imovinom. Vi pratite cenu na berzi i donosite odluku kada ćete kupiti i prodati zlato. Bitno je da period na koji se ulaže nije kratak. Ta činjenica je bitna da bi se mogao izabrati povoljan momenat, kada je vrednost zlata na berzi odgovarajuća da bi se izvršila konverzija zlata za novac u tom momentu.

NAJSIGURNIJI NAČIN

Fizička kupovina je jedini siguran način trgovine zlatom. To možete uraditi i u Srbiji, kupujuću zlato po najstrožim evropskim i svetskim standardima kvaliteta, odnosno čistoće.

Zlatara Gold, partner prestižne švajcarske kompanije Argor Heraeus omogućila je kupovinu investicionog zlata u našoj zemlji. Zlatara Gold fiksira cenu na berzi, zatim kupuje zlato u uglednoj svetskoj kovnici Argor Heraeus i isporučuje ga kupcima u skladu sa njihovim individualnim zahtevima. Celokupan poslovni proces, od kovnice do samog ulagača obavlja se strogo u skladu sa zakonskim propisima.

Autentičnost i fizički integritet proizvoda strogo su garantovani nizom pratećih sertifikata i zakonskih procedura.

Uvoz i promet investicionog zlata oslobođeni su plaćanja PDV-a. ( PDV = 0% ).

Ako uzmemo u obzir to da se razvijenost finansijskih tržišta vrednuje prema dostupnosti investicionih instrumenata, možemo zakljuciti da implemntacijom ove zakonodavne odredbe, naše finansijsko tržište ide u korak sa najrazvijenijim finansijskim tržištima u svetu.

ŠTA KUPITI OD ZLATA?

Sa ekonomskog aspekta, investicioni portfolio treba da bude formiran na taj način da za najmanji iznos novca dobijete najveću količinu zlata. Shodno tome, zavisno od veličine ulaganja, najbolje su zlatne poluge od 250, 100 i 50 grama. Što je veća zlatna poluga, niža je cena grama u njoj.

Sa aspekta nepredviđenih ekonomskih događaja optimalne su manje zlatne poluge - zlatni dukati kao i deljive zlatne poluge CombiBar. Navedene jedinice su pogodne za servisiranjnje manjih novčanih zahteva.

Finansijsko osiguranje budućnosti primetno je kod ulagača srednje životne dobi, koji žele da povećaju svoja primanja u periodu kada odu u penziju. Ovi ulagači kupuju zlatne poluge i zlatnike prikladne svojim finansijskim mogućnostima. Njihova projekcija jeste da,kada odu u penziju, svaki mesec unovčavaju po jednu zlatnu polugu, ili zlatnik i na taj način povećaju svoje mesečne prihode.

U te svrhe najčešće se kupuju zlatne poluge od 10, 20 i 50 grama, kao i zlatni dukati.

Tradicionalno, na našem podneblju popularni su investicioni dukati. Oni svoju moć crpe iz viševekovne tradicije.

Dukati (zlatni novčići) koji su u određenom vremenskom periodu bili sredstvo plaćanja, a nemaju izraženu nominalnu vrednost na sebi, imali su vrednost koja je ekvivalentna vrednosti čistog zlata sadržanog u njima.

Najpoznatiji investicioni dukat iz te kategorije jeste Franc Josef. Isti se proizvodi u austrijskoj kovnici "Munze Osterich" u izvornom obliku iz 1915. godine.

Zlatnici koji su imali izraženu vrednost na sebi, prilikom prve emisije vredeli su koliko i nominala utisnuta na njima. Sa porastom vrednosti zlata na otvorenom tržištu, nominalna vrednost na zlatnicima i cena istih postali su dijametralno udaljeni.

foto: Promo

Tako imamo situaciju da zlatnik "Bečka filharmonija" sa nominalnom vrednošću od 100 evra danas vredi oko 1.240 evra. Na osnovu navedenog može se izvesti zaključak da se vrednost zlata uvećala 12 puta, u periodu od momenta prve emisije dukata Bečka Filharmonija do danas.

Isti se prvi put pojavio na tržištu još 1989. godine.

To je samo jedan od parametara koji pokazuje koliku je eroziju doživeo novac u proteklom periodu. Jedini način da se zaustavi obezvređivanje finansijskog kapitala jeste taj da se on hezjuje (zaštiti) ulaganjem u zlato i da se čuva u toj formi.

Sve informacije o kupovini zlata možete dobiti posetom internet stranica:

www.prodajadukata.com / INVESTICIONO ZLATO

www.prodajadukata.com / ZLATNE POLUGE

www.prodajadukata.com / PRODAJA INVESTICIONOG ZLATA

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track