NOVA DRAMA LALOVIĆA: Odlikovanom pukovniku prete izbacivanjem na ulicu! (VIDEO)
Foto: Nemanja Nikolić

NOVA DRAMA LALOVIĆA: Odlikovanom pukovniku prete izbacivanjem na ulicu! (VIDEO)

Društvo -

Za danas je zakazano novo iseljenje porodice pukovnika Lalovića na Bežanijskoj kosi, koje pokušavaju da spreče prijatelji ove porodice, ali i drugi okupljeni građani.

Pukovnik Gojko Lalović nezakonito je penzionisan 2005. godine i od tada je dobio brojne presude u svoju korist, koje podrazumevaju vraćanje u službu, a koje nikada nisu sprovedene.

Podsetimo, pre nešto manje od mesec dana izvršitelji su pokušali da prinudno isele pukovnika Lalovića, ali su građani odbranili porodicu. Za danas je zakazano novo iseljenje, a porodici nije ponuđena alternativa.

Gojko je dobio stan od vojske, ali kada je penzionisan nije mogao da dobije kredit kako bi otplatio stan. Pukovnik odlikovan za časno služenje našoj zemlji sada je sa svojom porodicom ponovo je na meti izvršitelja.

SPORNI MOMENAT UKAZAO NA NEPRAVILNOSTI

foto: Privatna arhiva

Lalović je bio zaposlen u Upravi za stambene poslove, kao zamenik predsednika više stambene komisije, a zatim i zastupnik predsednika više stambene komisije. Sporni momenat bio je kada je pukovnik primetio samovolju tadašnjeg ministra Davinića, koji je, kako tvrdi, naređivao dodelu stanova mimo redosleda na rang-listi, mimo Ustava, zakona, opštih akata i pravilnika o dodeli stanova. Lalović je uložio žalbu na jedno od tih rešenja, nakon čega je ekspresno nezakonito penzionisan.

Kurir.rs/Espreso

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja