REAKCIJA NA ZLOUPOTREBE U KATASTRU: Podnete prve krivične prijave protiv štrajkača
Foto: RGZ

RGZ

REAKCIJA NA ZLOUPOTREBE U KATASTRU: Podnete prve krivične prijave protiv štrajkača

Društvo -

Republički geodetski zavod podneo je juče prve krivične prijave protiv članova Štrajkačkog odbora zbog zloupotrebe štrajka i nasilnog blokiranja rada najveće pisarnice katastra u Srbiji u ulici 27. marta u Beogradu.

- Štrajkački odbor oglušio se na odredbe Zakona o štrajku i namerno opstruirao sprovođenje Sporazuma o prekidu štrajka koji je potisan sa Vladom Srbije, a sve sa ciljem da se izazovu nemiri. Predsednica Štrajkačkog odbora i šefica Odeljenja u Novom Sadu Tatjana Samardžija odbila je da potpiše odobrenje za dodatak za prekovremene sate za svoje zaposlene i tako direktno uskratila svoje kolege za puni iznos zarada - saopštio je RGZ.

Iz te institucije podsećaju i da je dugogodišnja liderka sindikata JOS Mirjana Jovanović zvana Mima osuđena na osam meseci zatvora za krivično delo nesavestan rad u službi i to po sporazumu o priznanju krivičnog dela, a po sili zakona je dobila otkaz.

- Pojedinci sabotiraju rad RGZ i sramote sindikate i radnike. Članovi Štrajkačkog odbora Dijana Konstantinović i Predrag Miljković čak i fizički sprečavaju građane da dođu do šaltera iako od njih zarađuju plate i trebalo bi da im budu na usluzi. I zaposleni u službama zaziru od bahatog ponašanja Štrajkačkog odbora koji čak i u kancelarije načelnika službi upadaju bez najave i kucanja. U nekim sredinama zaposleni koji žele da rade trpe verbalno nasilje, a štrajkači ih nazivaju nemoralnim - navodi se u saopštenju.

RGZ podseća da je Sporazum o prekidu štrajka Vladi Srbije dostavio Štrajkački odbor kao gotov dokument, bez mogućnosti za pregovaranje, po sistemu "ključ u ruke". Vlada je takav dokument prihvatila i potpisala i na taj način u potpunosti odgovorila na zahteve Štrajkačkog odbora.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track