Najnovije vesti

RGZ PODNEO KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV ŠTRAJKAČA: Odbor namerno opstruirao Sporazum o prekidu štrajka
Foto: Promo

RGZ PODNEO KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV ŠTRAJKAČA: Odbor namerno opstruirao Sporazum o prekidu štrajka

Društvo

Republički geodetski zavod danas je podneo krivične prijave protiv članova Štrajkačkog odbora zbog zloupotrebe štrajka i nasilnog blokiranja rada najveće pisarnice katastra u Srbiji u ulici 27. marta u Beogradu, saopštio je direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković.

 

Štrajkački odbor oglušio se na odredbe Zakona o štrajku i namerno opstruirao sprovođenje Sporazuma o prekidu štrajka koji je potisan sa Vladom Srbije, a sve sa ciljem da se izazovu nemiri.

 

Predsednica Štrajkačkog odbora i šefica Odeljenja u Novom Sadu Tatjana Samardžija odbila je da potpiše odobrenje za dodatak za prekovremene sate za svoje zaposlene i tako direktno uskratila svoje kolege za puni iznos zarada.


Podsetimo i da je dugogodišnja liderka sindikata JOS Mirjana Jovanović zvana „Mima“ osuđena je na 8 meseci zatvora za krivično delo nesavestan rad u službi i to po sporazumu o priznanju krivičnog dela, a po sili zakona je dobila otkaz.


Pojedinci sabotiraju rad RGZ-a i sramote sindikate i radnike. Članovi Štrajkačkog odbora Dijana Konstantinović i Predrag Miljković čak i fizički sprečavaju građane da dođu do šaltera iako od njih zarađuju plate i trebalo bi da im budu na usluzi. I zaposleni u službama zaziru od bahatog ponašanja Štrajkačkog odbora koji čak i u kancelarije načelnika službi upadaju bez najave i kucanja. U nekim sredinama zaposleni koji žele da rade trpe verbalno nasilje, a štrajkači ih nazivaju nemoralnim.


Sporazum o prekidu štrajka Vladi Srbije dostavio je Štrajkački odbor kao gotov dokument, bez mogućnosti za pregovaranje, po sistemu „ključ u ruke“. Vlada je takav dokument prihvatila i potpisala i na taj način u potpunosti odgovorila na zahteve Štrajkačkog odbora.


Odeljenju finansija RGZ-a u petak su se pisanim putem obratile Služba za katastar nepokretnosti Novi Sad 1 i Služba za katastar vodova Pančevo i dostavile dopunjene liste zaposlenih sa neophodnom dokumentacijom za obračun zarada koja je nedostajala da bi obračun bio u skladu sa Zkonom o platama državnih službenika i Sporazumom o prekidu štrajka.


Na osnovu kompletirane isplatne dokumentacije obračun zarada za 8 zaposlenih koji su naknadno dostavili sva neophodna dokumenta korigovan je istog dana kada je dokumentacija predata Odeljenju finansija.

 

(Kurir.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...