JUTKIN PAKLENI PLAN: Ostavka predsednika opštine Brus samo farsa, jer on planira da ostane na tom mestu
Foto: Marina Lopičić

sramno

JUTKIN PAKLENI PLAN: Ostavka predsednika opštine Brus samo farsa, jer on planira da ostane na tom mestu

Društvo -

Ostavka predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke samo je farsa jer on namerava da ostane na tom mestu.

Na sastanku Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, Jeličić je obavestio članove da, ipak, neće sam otići mesta prvog čoveka Brusa, navodi Blic.

- Jeličić je u četvrtak uveče održao sastanak u centrali SNS u Brusu, rekao je da njegova ostavka ne važi i poručio predsedniku SO Miroslavu Paniću da ne zakazuje sednicu skupštine na kojoj bi ostavka trebalo da bude konstatovana - kaže izvor koji je bio na sastanku.

foto: Marina Lopičić

Jutkina ideja je bila da nakon što ga je SNS primorala da podnese ostavku i nakon što su u pojedinim medijima objavljeni snimci na kojima se videlo da je istovremeno pre dve godine podržao predsedničku kampanju i Aleksandra Vučića i Vuka Jeremića, on pređe u Srpsku radikalnu stranku. To je bio način da se zadrži na vlasti.

- Razgovarao je sa Vojislavom Šešeljom, dogovorili su se da Jeličić sa svim odbornicima pređe u SRS i da na taj način zadrži funkciju. Međutim, odbornici ne bi među radikale pa mu to predstavlja problem - kaže sagovornik blizak nasilniku Jutki.

Jeličićeva ideja je da se obrati Darku Glišiću, predsedniku Izvršnog odbora SNS, i da mu traži da stranka odobri nezakazivanje lokalne skupštine i da on tako ostane predsednik do kraja mandata, odnosno do redovnih izbora - objašnjava sagovornik.

Predsednik SO Brus Miroslav Panić juče nije odgovarao na pozive . On je prošle sedmice rekao da će uskoro zakazati sednicu SO.

foto: Youtube Printscreen

- Ne baš za dan ili dva, jer moram da se konsultujem sa skupštinskim službama i sa odborničkom grupom. Ali, nećete čekati ni april ili maj. Sednica će biti za nedelju, najviše dve - navodi Panić.

Da Jutka planira da prolongira ostavku videlo se odmah nakon što je njen tekst objavljen u javnosti, ali i u danima posle toga je ostavku nije prosledio skupštinskim službama. To je učinio tek nakon pritiska javnosti. S druge strane, žrtve strahuju da će i nakon promene predsednika opštine, Jeličić nastaviti da vuče sve konce pošto ceo njegov aparat ostaje.

Prošle nedelje Jeličić je sam sebi organizovao ženski miting podrške u Brusu On je u petak čak organizovao proteste podrške samom sebi, a hteo je da ih predstavi kao spontane. Naime, oko pedesetak žena došlo je ispred zgrade opštine da podrži nasilnika. Međutim većina je bila primorana da se pojavi jer je reč o ženama zaposlenim u javnim preduzećima.

Kako se saznaje, odziv je bio loš i sada neke od njih strahuju sa bi mogle sa budu kažnjene. Strahuju i direktori pomenutih preduzeća i ustanova pošto su zaposlene pokazale neposlušnost.

foto: Printskrin / You Tube

Inače, Jeličić je juče organizovao skup podrše predsedniku Vučiću posle protesta u Beogradu. Okupljeni su nosili transparent "Brus je uz Vučića". Time pokušava da povrati poverenje centrale SNS, ali je posle svega malo verovatno da će u tome uspeti.

Suđenje Jeličiću nastavlja se 10. aprila, a biće zanimljivo videti hoće li Skupština opštine do tada konstatovati njegovu ostavku. Na sledećem ročištu trebalo bi da bude saslušane sve žene koje su Jeličića prijavile za seksualno nasilje. One bi trebalo da daju izjave u svojstvu svedoka oštećene Marije

Tužilac: Istraga o isključivanju kablovske u toku

Tužilaštvo u Brusu još radi na otkrivanju onih koji su odgovorni za gašenje struje u Domu kulture odakle se emituje kablovski signal zbog čega Brusjani nisu mogli da gledaju televizijsku emisiju u kojoj je gostovala Marija Lukić.

- I dalje se radi na svemu, to je proces - rekao je kratko tužilac Milan Mihajlović.

(Kurir.rs/Blic, I.M.Jasnić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja