SKANDAL U DOLOVU KOD PANČEVA! Albanci prete slikama sa DUGIM CEVIMA i simbolima Velike Albanije! Meštani se OKUPLJAJU, traže da država reaguje! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen FB

protestuju ceo dan

SKANDAL U DOLOVU KOD PANČEVA! Albanci prete slikama sa DUGIM CEVIMA i simbolima Velike Albanije! Meštani se OKUPLJAJU, traže da država reaguje! (FOTO)

Društvo -

BEOGRAD - Meštani Dolova kod Pančeva okupili su se danas ispred jedne pekare u centru zbog vlasnika i zaposlenih koji su na društvenim mrežama objavili fotografije sa simbolima Velike Albanije - raširenim rukama koje predstavljaju crnog orla i zastavom Albanije, ali i kako naoružani poziraju ispred svoje kuće.

foto: Printscreen Facebook

Meštani Dolova rekli su da je nedopustivo da država ostane nema na te pretnje i dopusti da se vlasnici pekare, po nacionalnosti Albanci, 20 kilometara od Beograda šetaju naoružani.

foto: Printscreen Facebook

"Juče Kosovo - danas Dolovo! Čemu možemo da se nadamo, da li će nas i ovde ubijati, vaditi organe i maltretirati? Strahujemo za naše porodice i iskreno smo zabrinuti za bezbednost, jer oni na ovakav način direktno pozivaju na nasilje", rekli su okupljeni na protestu u centru Dolova.

Ovim povodom oglasila se i Milica Đurđević iz "Zavetnika", koja je objavila fotografije vlasnika pekare, uz komentar da je Dolovo preko noći "postalo meta Velike Albanije".

foto: Printscreen Facebook

Ona je na Fejsbuku napisala i imena vlasnika pekare navodeći da su se stanovnici Dolova okupili ispred pekare i da traže reakciju nadležnih organa i istovremeno pozvala meštane da ne kupuju proizvode u toj radnji.

"Pitam se samo - šta rade naše službe i kako je moguće da je dopušteno da neskriveni albanski ekstremisti otvaraju svoje pekare i šetaju naoružani u sred Banata?", napisala je Đurđevićeva.

Policija ih saslušala

Kako saznajemo vlasnici pekare su saslušani u svojstvu građana, a prilikom pretresa kuće nikakvo oružje nije pronađeno.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track