IZABRANO NOVO PRIVREMENO RUKOVODSTVO: Za vršioca dužnosti rektora Univerziteta u Prištini imenovan prof. dr Zdravko Vitošević
Foto: Printscreen/Youtube

u skladu sa zakonom o visokom obrazovanju

IZABRANO NOVO PRIVREMENO RUKOVODSTVO: Za vršioca dužnosti rektora Univerziteta u Prištini imenovan prof. dr Zdravko Vitošević

Društvo -

Odlukom Saveta Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, danas je, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju Republike Srbije i Statutom Univerziteta, izabrano novo privremeno rukovodstvo te visokoškolske ustanove.

Kako se navodi u saopštenju, Savet je za vršioca dužnosti rektora imenovao prof. dr Zdravka Vitoševića, a postupak izbora novog rektora biće sproveden u skladu sa zakonom.

Univerzitet će nastaviti sa započetim projektima Vlade Republike Srbije u cilju unapređenja organizacionih, materijalnih i kadrovskih kapaciteta na svih 10 fakulteta. Realizacija projekta izgradnje zgrade Univerziteta će biti jedan od glavnih prioriteta u narednom periodu.

Svestan svog značaja za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, Univerzitet će nastaviti da, kao ravnopravan član Konferencije univerziteta Republike Srbije, i neupitni deo obrazovnog sistema naše države usavršava, obrazuje i unapređuje buduće lidere i elitu našeg društva, ističe se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track