Najnovije vesti

STEFANOVIĆ POLOŽIO VENCE NA SPOMENIK STRAŽEVICA: Nikada ne smemo zaboraviti na žrtvu heroja koji su dali svoje živote da bi Srbija bila slobodna
Foto: MUP Srbije

godišnjica bombardovanja

STEFANOVIĆ POLOŽIO VENCE NA SPOMENIK STRAŽEVICA: Nikada ne smemo zaboraviti na žrtvu heroja koji su dali svoje živote da bi Srbija bila slobodna

Društvo

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović položio je danas, na dvadesetu godišnjicu od početka NATO bombardovanja 1999. godine, venac na Spomen-obeležje "Glasnik sa Straževice" i tom prilikom rekao da "nikada ne smemo zaboraviti na žrtvu heroja koji su dali svoje živote da bi Srbija bila slobodna".

Kako se navodi u saopštenju, Stefanović je rekao da je Straževica bila "jedna od prvih meta NATO agresije na našu zemlju".

"Ponosno je stajala kao otpor i prkos svakom agresoru. Srbija je u poslednjih nekoliko godina konačno na pravi način počela da se obraća svojim herojima", rekao je Stefanović i dodao da "Srbiju danas nije sramota da se podseti na one koji su se za nju borili i to nikada ne smemo da zaboravimo".

foto: MUP Srbije

On je naveo da Srbija želi da razgovara o budućnosti.

"Hoćemo da naša zemlja napreduje, da njena deca rastu. Hoćemo da više nikada ne ratujemo, ali da bi to bilo tako ne smemo da zaboravimo one koji su u trenutku kada je Srbija bila napadnuta, bombardovana, kada su ubijana njena deca, stali u odbranu svoje zemlje i za nju se borili", kazao je Stefanović.

On je podsetio da su na Straževici život izgubila dva pripadnika Vojske, Vlastimir Lazarević i Vladimir Vujović.

"Šta je važnije za jednog čoveka od slobode i šta je skuplje što može da da od svog života. Dužni smo da čuvamo sećanje i nikada ne zaboravimo sve policajce, vojnike, civile koji su dali svoje živote da bi Srbija bila slobodna", rekao je Stefanović.

foto: MUP Srbije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković položio je venac u Ulici kneza Miloša u Beogradu na spomen - ploču pripadnicima MUP-a koji su poginuli u NATO bombardovanju 1999. godine.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...