STEFANOVIĆ POLOŽIO VENCE NA SPOMENIK STRAŽEVICA: Nikada ne smemo zaboraviti na žrtvu heroja koji su dali svoje živote da bi Srbija bila slobodna
Foto: MUP Srbije

godišnjica bombardovanja

STEFANOVIĆ POLOŽIO VENCE NA SPOMENIK STRAŽEVICA: Nikada ne smemo zaboraviti na žrtvu heroja koji su dali svoje živote da bi Srbija bila slobodna

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović položio je danas, na dvadesetu godišnjicu od početka NATO bombardovanja 1999. godine, venac na Spomen-obeležje "Glasnik sa Straževice" i tom prilikom rekao da "nikada ne smemo zaboraviti na žrtvu heroja koji su dali svoje živote da bi Srbija bila slobodna".

Kako se navodi u saopštenju, Stefanović je rekao da je Straževica bila "jedna od prvih meta NATO agresije na našu zemlju".

"Ponosno je stajala kao otpor i prkos svakom agresoru. Srbija je u poslednjih nekoliko godina konačno na pravi način počela da se obraća svojim herojima", rekao je Stefanović i dodao da "Srbiju danas nije sramota da se podseti na one koji su se za nju borili i to nikada ne smemo da zaboravimo".

foto: MUP Srbije

On je naveo da Srbija želi da razgovara o budućnosti.

"Hoćemo da naša zemlja napreduje, da njena deca rastu. Hoćemo da više nikada ne ratujemo, ali da bi to bilo tako ne smemo da zaboravimo one koji su u trenutku kada je Srbija bila napadnuta, bombardovana, kada su ubijana njena deca, stali u odbranu svoje zemlje i za nju se borili", kazao je Stefanović.

On je podsetio da su na Straževici život izgubila dva pripadnika Vojske, Vlastimir Lazarević i Vladimir Vujović.

"Šta je važnije za jednog čoveka od slobode i šta je skuplje što može da da od svog života. Dužni smo da čuvamo sećanje i nikada ne zaboravimo sve policajce, vojnike, civile koji su dali svoje živote da bi Srbija bila slobodna", rekao je Stefanović.

foto: MUP Srbije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković položio je venac u Ulici kneza Miloša u Beogradu na spomen - ploču pripadnicima MUP-a koji su poginuli u NATO bombardovanju 1999. godine.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track