LINTA: Cilj NATO agresije bio otimanje naše teritorije
Foto: Dragana Udovičić

LINTA: Cilj NATO agresije bio otimanje naše teritorije

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje da je na današnji dan, pre 20 godina, počela agresija NATO s ciljem da otme deo teritorije naše države.

"Tokom 78 dana protivpravnog bombardovanja počinjeni su stravični zločini nad nedužnim civilnim stanovništvom i pričinjena je ogromna materijalna šteta. Od 1999. godine traje okupacija dela naše teritorije i pritisak zapadnih sila da Srbija prizna lažnu državu Kosovo", naveo je Linta u saopštenju.

Linta ističe da Srbija treba da se zalaže za kompromisno rešenje pitanja Kosova i Metohije čiji je temelj poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti.

To rešenje treba da uključuje poštovanje imovine naše države, crkve i proteranih Srba i drugih nealbanaca na Kosovu i Metohiji, smatra Linta.

Prema njegovim rečima, politika dvostrukih standarda zapadnih sila koje su stvorile lažnu državu Kosovo neće trajati večno.

Zbog toga, kako ukazuje, Srbija ne sme odustati od borbe da jednog dana Kosovo i Metohiju vrati u svoj ustavno-pravni okvir i time da svoj puni doprinos pobjedi prava i pravde nad silom i nasiljem.

(Kurir.rs/Tanjug Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track