Najnovije vesti

DIREKTOR DZ NOVI SAD UMISLIO DA JE OPASAN MAFIJAŠKI BOS: Putovanja, luksuzna hrana i piće, maltretiranje zaposlenih i bahata poruka: Može se
Foto: Printscreen/Instagram

BAHATOST

DIREKTOR DZ NOVI SAD UMISLIO DA JE OPASAN MAFIJAŠKI BOS: Putovanja, luksuzna hrana i piće, maltretiranje zaposlenih i bahata poruka: Može se

Društvo

London, Pariz, Moskva, Trst, Plzen, Rovinj, luksuzna hrana i piće i bahata poruka: "Može se". Ovako se u nekoliko reči mogu opisati objave na društvenim mrežama novosadskog don Vita Korleonea u pokušaju, inače direktora ondašnjeg doma zdravlja, Veselina Bojata. Bojat je nedavno došao u žižu javnosti kada se saznalo da zaposlene mobinguje, a za to koristi metode zastrašivanja, koje je "pokupio" u mafijaškim filmovima.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by veselin bojat (@veselinbojat) on

Inače, direktor DZ "Novi Sad" Veselin Bojat dospeo je u žižu javnosti nakon što se saznalo da zaposlene ponižava i mobinguje, a jedna od zaposlenih u Domu zdravlja zbog toga je protiv njega podnela i tužbu.

 

Sve je kulminiralo u ponedeljak, 11. marta, nakon što je u "Blicu" objavljena priča o tome kako je vozač direktora prebio njegovog zamenika. Bojat je na poslu išao od zaposlenog do zaposlenog, za koje je pretpostavio da su "krivci" za izlazak informacija u medije i podelio im uvele ruže. Tom prilikom im je rekao:

 

- Ovo ćete dobijati od sada svakog dana - rekao je, a odlazeći iz kancelarije dobacio: "Dok ne završim sa vama" (replika iz mafijaških filmova).

 

Znajući za opsednutost direktora Bojata mafijaškim filmovima i značenjem simbola uvele ruže u tim filmovima, nikome od zaposlenih nije bilo svejedno.

 

foto: Printscreen Instagram

Tu opsesiju potvrđuju i fotografije koje Bojat kači na svom Instagram nalogu, a neke od njih je, nakon što je "Blic" objavio tekst o tome kako mobinguje zaposlene, sa ove društvene mreže izbrisao.

 

Međutim. Bojatu nije strano ni razmetanje fotografijama sa putovanja, a poruku "može se" ispisao je pored fotografije okačene na Instagramu, a na kojoj su razne đakonije i flaša "henesija".

 

"Tako smo u mogućnosti"

 

Od oglašavanja na društvenim režama Bojat se nije suzdržao ni juče, u jeku skandala u kome se našao, te je objavio Instagram priču.

 

U pitanju je fotografija na kojoj se nalazi Bojat, obučen u odelo, sa crvenom kravatom i crvenom maramicom u džepu sakoa, a u opisu piše: "Crveno... Tako smo u mogućnosti..."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

grk zorba😅

A post shared by veselin bojat (@veselinbojat) on

Crvene kravate, ukrasi na reveru, pa čak i crveni ručni sat, česti su detalji koje direktor koristi prilikom odevanja, vidi se na njegovom Instagram nalogu.

 

Takođe, Bojat vidi sebe ne samo kao Vita Korleonea, mafijaškog bosa, već i kao pravednog osvetnika Džona Vika. Ovu akcionu ličnost tumači glumac Kijanu Rivs, sa kojim je doktor Bojat, očigledno željan da se uporedi.

 

Nije mu promakao ni Danijel Krejg u ulozi Džejmsa Bonda, a kako saznajemo, direktor doma zdravlja skoro svakodnevno od jednog od svojih zaposlenih traži da mu pravi ovakve foto-montaže, umetanjem Bojatove glave na telo nekog filmskog mafijaša.

 

Osim što odaje da je filmofil, na Instagram profilu Veselina Bojata može se videti i da je ljubitelj putovanja, te je tako na ovoj društvenoj mreži ovekovečio posete Moskvi, Londonu, Parizu, odlazak na Sitoniju i u Plzen, zatim na skijanje, a pratiocima nije uskratio ni pogled na tanjir pun školjki, kojima se gostio u Rovinju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by veselin bojat (@veselinbojat) on

Zaposlena u Domu zdravlja ga tužila za mobing

 

Zbog maltretiranja, jedna od zaposlenih O. J. podnela je prijavu protiv Bojata.

Kako se navodi u tužbi, on je nju mobingovao tako što ju je izopštio iz kolektiva oduzimanjem svih ingerencija, a potom joj onemogućio da bilo šta radi.


O. J. (ime poznato redakciji) navela je da ju je Bojat u više navrata ponižavao pred drugim osobljem, govorio joj da je nesposobna i da mu je jasno zbog čega se razvela, a kolektivu i njenim najbližim saradnicima naložio je da je ne uključuju u aktivnosti i da ne kominiciraju s njom. Prethodno ju je interno smenio sa mesta šefa, a na njeno mesto postavio zaposlenog sa nižom stručnom spremom i bez iskustva u poslu, zbog čega je promenio i sistematizaciju.

 

Praktično je bila kažnjena time da se oseća beskorisnom, a onda joj je pred ostalima govorio da treba da ju je sramota da prima platu svakog prvog u mesecu.

 

(Kurir.rs/Blic)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...