Najnovije vesti

SUDIJE BEŽALE PREKO OGRADE OD DUŽNIKA U ŠVAJCARCIMA! Zaduženi građani blokirali sve ulaze, iz Vrhovnog suda izlaze uz pomoć merdevina (FOTO)
Foto: Kurir

merdevine učinile svoje!

SUDIJE BEŽALE PREKO OGRADE OD DUŽNIKA U ŠVAJCARCIMA! Zaduženi građani blokirali sve ulaze, iz Vrhovnog suda izlaze uz pomoć merdevina (FOTO)

Društvo

Sudije Vrhovnog kasacionog suda bežale su pomoću merdevina preko ograde od dužnika u švajcarskim francima, koji su od ponedeljka blokirali svaki izlaz iz suda u Nemanjinoj ulici, svedoči fotografija koju su našoj redakciji dostavili iz udruženja CHF Srbija.

 

foto: Kurir

 

Protest traje bez prestanka od četvrka prošle nedelje, a kako navode organizatori protesta, oni imaju "problema samo sa pojedinim većima koje je postavila prethodna vlast i koja rade u korist banaka a mimo zakona, kršeći pravni poredak naše zemlje".

 

Štrajkače je danas primio potrpedsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović.

 

Protest građana zaduženih u švajcarskim francima počeo je 21. marta ispred Vrhovnog kasacionog suda. Njihovi zahtevi su da se krediti vrate u prvobitno stanje, odnosno da se isključi indeks i da to budu dinarski krediti. Takođe, od Vrhovnog kasacionog suda traže da se ubrza donošenje presuda koje se odnose na kredite građana zaduženih u švajcarskim francima, kao i da se sudi prema praksi Evropskog suda.

 

Od Vrhovnog kasacionog suda zahtevaju i da se donesu privremene mere kojima bi se onemogućilo da banke zaduženim građanima oduzimaju nekretnine dok su sudski sporovi u toku.

 

Oko 20.000 građana je zaduženo uglavnom stambenim kreditima u švajcarskoj valuti koja je u poslednjih deset godina naglo ojačala, pa je 2007. franak vredeo oko 48 dinara, a ovih dana je oko 104 dinara.

 

 

Kurir.rs

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...