Najnovije vesti

MINISTAR STEFANOVIĆ: Gospodina Šabića niko nije napao, snimci pokazuju da mu niko nije bio ni blizu kad je pao
Foto: MUP

mup sa sigurnošću može da potvrdi

MINISTAR STEFANOVIĆ: Gospodina Šabića niko nije napao, snimci pokazuju da mu niko nije bio ni blizu kad je pao

Društvo

BEOGRAD - Ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da Ministarstvo unutrašnjih poslova danas sa sigurnošću može da saopšti da bivšeg poverenika Rodoljuba Šabića u Beogradu u četvrtak niko nije napao.

"Iako ovaj događaj nije prijavljen, niti je gospodin Šabić pozvao policiju, želeo policijsku pomoć niti asistenciju u bilo kom trenutku, policija je izašla na lice mesta. Policija je utvrdila tačnu lokaciju gde je gospodin Šabić pao, prikupila snimke okolnih kamera i nepobitno utvrdila da nijedno lice koje je prolazilo ulicom ni u jednom trenutku nije napalo gospodina Šabića", rekao je Stefanović.

On je istakao da je policija obavila čitavu kriminalističku obradu lica mesta i forenzički prikupila dokaze.

"U ovom trenutku se završava i prikupljanje snimaka dodatnih kamera iz okolnih ulica, kako bi se i nepobitno potvrdilo da čak nije ni bilo drugih lica u njegovoj neposrednoj blizini u trenutku kada je gospodin Šabić pao", naveo je Stefanović.

On je istovremeno osudio, kako je rekao, monstrouozne pokušaje da se ovaj incident zloupotrebi kako bi se vodila kampanja protiv države i kako bi se na jedan užasan način predstavilo da je navodno država kriva, da je neko želeo da napadne Rodoljuba Šabića i da se radi o ugrožavanju njegove bezbednosti, saopšteno je iz MUP.

"Osuđujem sve one koji su taj događaj zloupotrebili na najgrublji politički način, pokušavajući da steknu jeftine političke poene i time uznemire javnost Republike Srbije", istakao je Stefanović.

On je dodao da policija radi svoj posao i građani Srbije treba da budu spokojni.

"U pitanju je događaj, koji ni na koji način nije bio u domenu rada niti Ministarstva, niti tužilaštva, niti se radilo o ugrožavanju sigurnosti gospodina Šabića u bilo kom trenutku, rekao je ministar.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: MUP/Ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...