MILICA MANDIĆ PODRŽALA ADRIA MEDIA GROUP U KAMPANJI ZA PODIZANJE SVESTI O MENTALNOM ZDRAVLJU: Ako se ne osećate dobro, potražite pomoć lekara, makar i anonimno!

Društvo -

U našem društvu sramota je priznati da si tužan ili da se ne osećaš dobro, a na odlazak kod lekara (psihologa ili psihoterapeuta), odlučuju se samo retki, oni koji znaju koliko razgovor sa stručnim licem može da pomogne.

Brojne poznate ličnosti prepoznale su važnost kampanje za podizanje svesti o mentalnom zdravlju. Prva se uključila Milica Mandić, naša olimpijska šampionka u tekvondu, koja je snimila poruku kako bi ohrabrila što veći broj ljudi da potraže stručnu pomoć.

Činjenica je da su građani nedovoljno obavešteni o važnosti obraćanja stručnim licima za pomoć, da postoje brojni “mitovi” o bolnici Dr Laza Lazarević, da ogroman broj građana uzima lekove za smirenje bez konsultacije s lekarom što često rezultira zanemarivanjem poremećaja koji vremenom može da dovede do težih stanja. Upravo zato, kompanija Adria Media Group odlučila je da podrži kampanju klinike Dr Laza Lazarević koju realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, kako bi građanima Srbije pomogli da prepoznaju simptome mentalnih poremećaja i poremećaja ponašanja, da shvate zašto je važno da ne pokušavaju da sakriju problem i kome da se obrate za stručnu pomoć.

Milica Mandić smatra da je važno da javne ličnosti šalju prave poruke.

Klinika dr Laza Lazarević otvorila je Centar za mentalno zdravlje na 20. spratu Beograđanke u kojem svi koji to žele mogu da razgovaraju sa psiholozima, psihijatrima i socijalnim radnicima i to potpuno besplatno, bez uputa i zdravstvene knjižice.

(Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track