Najnovije vesti

Sindikat "Nezavisnost" prekida štrajk u Republičkom geodetskom zavodu
Foto: Google Instant street view

Pronađeno sporazumno rešenje sa premijerkom

Sindikat "Nezavisnost" prekida štrajk u Republičkom geodetskom zavodu

Društvo

Sindikat "Nezavisnost" Republičkog geodetskog zavoda odlučio je da prekine štrajk u RGZ koji je započet 27. februara jer je u velikoj većini pronađeno sporazumno rešenje sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom za rad Zoranom Đorđevićem povodom zahteva štrajkača.

 

Kako je navedeno u saopštenju, svi zaposleni u RGZ koji su članovi sindikata "Nezavisnost" dužni su da počnu sa radom u ponedeljak 15. aprila.

 

- Sindikat "Nezavisnost" RGZ je od 27. 02. 2019. godine stupio u štrajk iz razloga solidarnosti sa kolegama iz drugih sindikata u RGZ. Obzirom da su, u toku štrajka sa premijerkom i ministrom rada vođeni pregovori za rešavanje ispostavljenih štrajkačkih zahteva, za koje je, u velikoj većini pronađeno sporazumno rešenje, sindikat "Nezvainost" RGZ je danas donelo odluku o prestanku štrajka u svim organizacionim jedinicama RGZ svih članova sindikata "Nezavisnost" imajući u vidu ispoštiovan dogovor da zaposlenima nije i neće biti umanjena zarada za vreme štrajka.


U sindikatu "Nezavisnost" kažu da se odlukom o prekidanju štrajka iskazuje poverenje vladi, premijerki i ministru za rad da će se načelno dogovoreni stavovi u toku pregovora u celosti ispoštovati.

 

- Nećemo da dozvolimo da se motivi i osnovna ideja štrajka zloupotrebljavaju. Sindikat "Nezavisnost", kao odgovoran socijalni partner kome je prevashodni interes nesmetano funkcionisanje rada RGZ, jer jedino tako zaposleni mogu da ostvare svoja radna prava, je u donošenju odluke imao u vidu i interes države i građana kojima se zahvaljujemo na strpljenju i razumevanju.

 

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...