POSLOVNE AKTIVNOSTI NE MORAJU BITI DOSADNE: Kongresni turizam na originalan način
Foto: VIMINACIUM ADVENTURE

Draž

POSLOVNE AKTIVNOSTI NE MORAJU BITI DOSADNE: Kongresni turizam na originalan način

Društvo -

Prednost Viminacium avantura event centar nudi multifunkcionalne sale i autentičan smeštaj u rimskom legijskom logoru na samo sat vožnje od Beograda

Srbija se poslednjih godina vratila na međunarodno tržište kongresnog turizma i na listi Međunarodnog kongresnog udruženja popela se na 42. mesto u svetu po broju održanih događaja.

foto: VIMINACIUM ADVENTURE

Daljem napretku Srbije na listi doprinosi i otvaranje nove kongresne destinacije - Viminacium avantura event centra, jedinstvenog u svetu po tome što se nalazi u okviru najvećeg evropskog arheološkog parka Viminacijuma.

Smešten nadomak Kostolca, na samo sat vremena vožnje od Beograda, Viminacium je svoju kongresnu avanturu započeo u septembru prošle godine, kada je bio domaćin 24. međunarodnog Limes kongresa i tom prilikom ugostio najeminentnije arheologe iz celog sveta.

Posebnu draž ovoj destinaciji daje autentičan smeštajni kompleks od 10 rimskih vojnih baraka napravljenih po uzoru na logor VII Klaudijeve legije, koji je na tom mestu postajao pre 20 vekova. Izuzetak su, naravno, komfor i kupatila, napravljena na mestu oružarnica, a koja rimski legionari nisu imali u sobama. U sklopu Viminacium avantura event centra nalaze se i specijalni legionarski poligon, kao i uzbudljivi avantura park, pogodan za opuštanje i zabavu učesnika kongresa.

- Na tlu Srbije rođeno je 18 rimskih imperatora, što uz jedini očuvan rimski legionarski logor u Evropi našoj destinaciji daje svetski ekskluzivitet. Tako pored multifunkcionalno opremljenih sala za sve vrste poslovnih aktivnosti, učesnici kongresa ili seminara ovde imaju prilike da dožive nekadašnji rimski način života i čak se oprobaju u aktivnostima koje su praktikovali pravi legionari - rekao je za Kurir Stevan Merlini, menadžer Viminacium avanture.

foto: VIMINACIUM ADVENTURE

On je dodao da se sadržaji Viminacium avanture mogu prilagoditi potrebama organizatora kongresa i seminara.

SVETSKA EKSKLUZIVA JEDINI SAČUVAN RIMSKI LOGOR

foto: VIMINACIUM ADVENTURE

Od više od 40 rimskih logora jedino je sačuvan Viminacijum, nekada glavni grad i vojni logor provincije Gornje Mezije. U logoru u Viminacijumu nalazilo se oko 6.000 legionara, još 600 konjanika, a sam logor se prostirao na 16 hektara.

ČINJENICE ŠTA VAS ČEKA U VIMINACIJUMU

foto: VIMINACIUM ADVENTURE

- Multifunkcionalno opremljene sale za sve vrste poslovnih aktivnosti - Autentičan smeštaj u rimskom legijskom logoru - 480 legionarskih kreveta - Restoran sa kapacitetom do 500 mesta - kvalitetna i ukusna jela - Arheološki park Viminacijum aktivnosti - šetnja kroz antičku dunavsku luku - Rimska gozba - posebno pripremljen rimski ručak po Apiciju

(Kurir/Sanja Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track